Της Αγίας Ξεφτίλας, βοήθειά μας…

 

Περί των πεποιθήσεων και ειδικά αυτών που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια του ανθρώπου να απαντήσει στα αναπάντητα ερωτήματα της ύπαρξης και του θανάτου κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει το μονοπώλιο της αλήθειας. Ακόμη κι αυτοί που κατ επάγγελμα εμπορεύονται την «αλήθεια».

Αυτό ακριβώς το εμπόριο στην πλέον χυδαία του εκδοχή παρακολουθούμε αυτές τις μέρες με την περιοδεία από ναό σε νοσοκομείο του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας. Εξοικειωμένοι με την αγοραία εικόνα παρακολουθούμε από τους δέκτες μας την κοσμοσυρροή και τους εμπόρους με τα μαύρα και τα χρυσά αξεσουάρ…

Αυτούς τους επαγγελματίες διαμεσολαβητές μεταξύ της «αλήθειας» τους και του φόβου. Αυτούς τους εξπέρ του  συναισθηματικού εκβιασμού για την αιώνια τιμωρία ή ανταμοιβή. Αυτούς τους ψυχρούς εμπόρους που πουλούν στο οδυνηρό παρόν μελλοντικές υποσχέσεις ενός άλλου μεταθανάτιου  κόσμου.

Για τις πεποιθήσεις των ανθρώπων, για τα βαθύτερα συναισθήματα και τις αγωνίες, για τα σκληρά ερωτήματα που κάποια στιγμή όλοι μας συναντούμε, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αποτελούν  συγκλονιστικά και απόλυτα σεβαστά προσωπικά δεδομένα. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να αποφύγουμε να παρατηρήσουμε με οδύνη οργή και αηδία τον τρόπο που οι επαγγελματίες εμπορεύονται την ανθρώπινη αγωνία και τον πόνο. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στον ύπουλο τρόπο που διατυπώνεται ο εκβιασμός της υποτιθέμενης ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου. Ειδικά του ανθρώπου στην ύψιστη δοκιμασία της μάχης του με τον θάνατο. Εκεί, εκείνη ακριβώς την στιγμή που οι επαγγελματίες σου ζητούν να προσκυνήσεις για να σωθείς, αν όχι σ αυτήν σίγουρα στην άλλη ζωή…

 

 

 

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Ένα Σχόλιο - "Της Αγίας Ξεφτίλας, βοήθειά μας…"

 1. Ο/Η "ΠΙΕΡΙΟΣ' λέει:

  Ξέρω ότι είμαι παρονυχίδα στα νύχια σου. Πρέπει να με ξεριζώσεις για να ησυχάσεις. Η πίστη στο Χριστό είναι παρονυχίδα στα νύχια της εκάστοτε Νέας Τάξης πραγμάτων. Πρέπει να την ξεριζώσουν για να ησυχάσουν. Η λύσσα τους να προσβάλουν με μανία κάθε τι που θυμίζει Χριστό, φανερώνει και τον εργοδότη τους. «επί δε τω ρήματί σου χαλάσω το δίκτυον» (Λουκ. ε΄ 5)
  Αφού το λέει ο Χριστός, έχει σημασία για μένα. Ο Λόγος του Χριστού με αφορά…
  «Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον»
  (Λουκ. β΄ 34)
  Κομιστής της έσχατης αλήθειας είναι ο Χριστός. Η συνάντησή μας μαζί του κατά συνέπειαν ή η αντιπαράθεση είναι αναπόφευκτη.

  «Πυρ ήλθον βαλείν επί την γην… δοκείτε ότι ειρήνην παραγενόμην δούναι εν τη γη; Ουχί λέγω υμίν, αλλ’ η διαμερισμόν»
  (Λουκ. ιβ΄ 50-52)
  «Ιουδαίοις μεν σκάνδαλον Έλλησι δε μωρία, αυτοίς δε τοις κλητοίς Ιουδαίοις τε και Έλλησι Θεού δύναμις και Θεού σφοία»
  (Α΄ Κορ. α΄ 23,24)

  «Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον»
  (Λουκ. β΄ 34)
  «Λίθον ὃν ἀπεδοκίμασαν οἱ οἰκοδομοῦντες, οὗτος ἐγενήθη εἰς κεφαλὴν γωνίας καὶ λίθος προσκόμματος καὶ πέτρα σκανδάλου»
  (Πέτρου Α, 7)

  Ο Χριστός -και οι ακόλουθοί του κατά λογική ακολουθία- δεν είναι εύχρηστο υλικό στα χέρια των οικοδόμων της εκάστοτε Νέας Τάξης πραγμάτων, γι’ αυτό και αποτελεί πάγια επιδίωξή τους να μη συγκαταλέγεται ανάμεσα στα οικοδομικά τους υλικά. Τον απορρίπτουν ασυζητητί!..
  Είμαι μια ανωμαλία στην κανονικότητα του συστήματός σου. Πρέπει να με εξαλείψεις για να την εξομαλύνεις.
  Δε ζητώ να αποσπάσω την έγκρισή σου γι’ αυτό που είμαι! Μπορώ να υπάρξω και χωρίς τη δική σου συγκατάθεση!
  Είμαι ζιζάνιο που φυτρώνει σε ξένα χωράφια και το ξεριζώνουν βρίζοντας!
  Είμαι σαν την αγριάδα. Εξαπλώνομαι! Όπου βρίσκω ελεύθερο έδαφος εγώ το καταλαμβάνω!.. Ξερίζωσέ με, αν θες να λυτρωθείς!

Άποστολή άρθρου μέσο Email