Απόψεις

Οι ζήτουλες!

 

Οι καρεκλωμένοι! Μια ειδική κατηγορία πολιτών που έτσι και βρουν καρέκλα δεν το κουνάνε με τίποτα. Θυμίζουν το ρηθέν υπό του συμπαθούς Κώστα Βουτσά: «Ήταν να μην τρουπώσω. Τώρα που τρούπωσα, δεν το κουνάω με τίποτα!»

Πρόκειται περί αξιολύπητων λακέδων της εξουσίας. Άτεγκτοι συνήθως στους από κάτω και εύκαμπτοι σε υποκλίσεις στους από πάνω. Είναι οι πιο πολλοί απ΄ αυτούς, το σαράκι της δημόσιας ζωής. Συνήθως εξασφάλισαν τη θέση ξεσκονίζοντας τα αφεντικά, έτοιμοι να αποτελέσουν το μακρύ τους βραχίονα σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία.

Αυτά τα άτομα έχουν την άνεση να προσκολλώνται σε κόμματα εξουσίας. Δεν έχουν καμιά σταθερή ιδεολογική στόχευση. Κι είναι έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να μεταπηδήσουν με μεγάλη άνεση από τον ένα χώρο στον άλλο. Πρόκειται για άτομα πολιτικά αναξιοπρεπή κι αναξιόπιστα. Ως εκ τούτου ανέμπνευστα και ατάλαντα στην πλειοψηφία τους. Ανθρωπάκια που δε μάθανε ποτέ το «όχι» απέναντι στα αφεντικά τους. Μόνο ένα «όχι» ξέρουν. Εκείνο που προβάλλουν την ώρα που τους ζητείται να απομακρυνθούν. Είναι η στιγμή που έρχεται μια νέα κυβέρνηση, η οποία καλείται να υλοποιήσει την πολιτική της, και ζητά την παραίτηση τους. Και τότε, η συνήθης απάντηση που εισπράττει απ΄ αυτά τα «λουλούδια» είναι: “Όχι, πριν ολοκληρώσω την θητεία μου. Διαφορετικά, θα πρέπει ν αποζημιωθώ…”

Είναι τότε η στιγμή που αναδύεται σ΄ όλη τη μεγαλοπρέπεια η πολιτική τους ανηθικότητα. Δραχμόδουλοι κακομοίρηδες και γυμνοσάλιαγκες της δημόσιας ζωής. Καρφωμένοι στην καρέκλα απόβλητοι και καταραμένοι της πολιτικής ηθικής, εκβιάζουν πάντα όποια κυβέρνηση, προκειμένου να προωθήσει κάποιους πιο ικανούς κατά την άποψης της, να τους λούζεται. Και δεν ιδρώνει καθόλου τ΄ αυτί τους αν, ας πούμε, διορίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και σήμερα η χώρα κυβερνάται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση τους αυτή εκθέτει βέβαια και το κόμμα που τους επέλεξε. Είναι στάση πολιτικά απαράδεκτη και ασεβής ακόμα και απέναντι στό κόμμα τους. Είναι στάση που χλευάζει και περιφρονεί την λαϊκή εντολή.

Αυτό το φαινόμενο παρατηρούμε και σήμερα. Υπουργοί, να ζητάνε παραιτήσεις στελεχών που διορίστηκαν από τη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κι αυτά να… επιμένουν να προσφέρουν τις… υπηρεσίες τους μέχρι να λήξει η θητεία τους, η αλλιώς να τσεπώσουν την αποζημίωση! Κι αυτοί υποτίθεται ότι είναι κρατικοί λειτουργοί!

Όλοι αυτοί λοιπόν , που… τρούπωσαν, χρησιμοποιώντας κάθε τέχνασμα, σε θέση κρατικού λειτουργού κι επιμένουν νάναι καρφωμένοι στη δερμάτινη πολυθρόνα της εξουσίας, αποτελούν το ΟΝΕΙΔΟΣ της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας. Σ΄ όποιο κόμμα και αν ανήκουν. Κι όταν κάποια στιγμή απομακρυνθούν, είναι άξιοι της περιφρόνησης ολόκληρης της κοινωνίας. Ζήτουλες του κερατά ήταν μια ζωή και ζήτουλες θα παραμείνουν.

(Επισκέψεις: 20 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend