Προσερχόμενος στη ΔΕΘ την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός βρέθηκε ενώπιον πολίτη που του φώναξε «πρόεδρε πεινάμε… είμαστε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας». Και τότε ο … αυτοκράτωρ είπε «το ξέρω, το ξέρω» και έστρεψε το κεφάλι του άλλου, συνεχίζοντας το βηματισμό του στο δύσβατο, αλλά σίγουρο δρόμο της επιτυχίας.

Κατ’ αρχήν  ο συγκεκριμένος πολίτης την επόμενη φορά που θα αποφασίσει, μέσα στην απόγνωση και την ανέχειά του, να πάει στην υποδοχή αυτού και άλλων πρωθυπουργών θα πρέπει να το ξανασκεφτεί πολύ καλά. Και να σκεφτεί ότι εκείνοι που του παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι δεν είναι οπωσδήποτε εκείνοι που θα του το ξαναδώσουν.

Οσο για τον πρωθυπουργό. Το ξέρουμε ότι ξέρει…. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι δεν έχει επίγνωση της καταστροφής και της δυστυχίας που έχει προκαλέσει ο ίδιος, οι υπουργοί του, οι εντολείς τους, είτε αυτοί είναι οι χαρτογιακάδες μεσαίοι υπάλληλοι της τρόϊκας, είτε είναι οι τραπεζίτες, οι μεγαλομέτοχοι, οι μεγαλοκατασκευαστές, οι ρώσοι, οι κινέζοι, οι γερμανοί και όλα τα αρπακτικά που πετάνε κρώζοντας πάνω από τα κεφάλια μας.

Εχει απόλυτη επίγνωση του γεγονότος ότι το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας έχει υποθηκευτεί στα κοράκια για πολλές δεκαετίες.

Εχει απόλυτη συνείδηση του γεγονότος ότι πολλά παιδιά δεν θα πάνε σχολείο είτε γιατί τα σχολεία τους κλείνουν είτε γιατί οι δύο άνεργοι γονείς δεν έχουν χρήματα ούτε για μολύβια. Γνωρίζει πολύ καλά πως κάποια άλλα παιδιά θα πάνε στο σχολείο κακήν κακώς και θα λιποθυμάνε από την πείνα. Είναι ενήμερος ότι θα υπάρξουν κι άλλες μανάδες που θα αφήσουν τα παιδιά τους σε κέντρα φιλοξενίας γιατί δεν μπορούν να τα ταίσουν.

Είναι αυτουργός του αποκλεισμού των φτωχών ανθρώπων από το δικαίωμα στην υγεία ώστε  το μόνο που τους μένει, αν αρρωστήσουν, είναι να πηγαίνουν στις ξεματιάστρες και να λένε «βοήθα Παναγία»,  αν καταφέρουν να επιζήσουν.

Επομένως, αλήθεια είπε ο πρωθυπουργός…. Φυσικά ξέρει… Αλλά, κοιτάξτε τι θυμήθηκα τώρα.  Όταν έμπλεη παιδικού και άρα αθώου θράσους εμφανιζόμουν πολύξερη ενώπιον της μητέρας μου η απάντηση που ελάμβανα ήταν: «ΞΕΡΑΔΙΑ»!

(Visited 5 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend