Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Xαλκίδα: Μεγάλη κινητοποίηση αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων Εύβοιας

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι από κάθε μεριά της Εύβοιας συμμετείχαν στο αγωνιστικό ραντεβού με τα τρακτέρ, τα φορτηγά, τα μελίσσια..

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι από κάθε μεριά της Εύβοιας συμμετείχαν στο αγωνιστικό ραντεβού με τα τρακτέρ, τα φορτηγά, τα μελίσσια τους στην έδρα της περιφέρειας στη Χαλκίδα.

Από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο, αγροκτηνοτρόφοι από το Μαντούδι, τα Ψαχνά, την Τριάδα, το Βασιλικό, τον Ταξιάρχη, τους Καθενούς, τη Ν.Αρτάκη, τα Πολιτικά, τη Χαλκίδα ήταν όλοι εκεί, κατακλύζοντας τη πόλη της Χαλκίδας με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους.

«Τώρα με τα πόδια και με τα Τρακτέρ αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», «αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα», «Αγώνας μέχρι τέλους για την επιβίωσή μας», «αγροτιά-εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» τα συνθήματα των αγροτών ακούστηκαν σε όλη τη Χαλκίδα. «Είμαστε μαζί σας» φώναζαν οι κάτοικοι της πόλης κατά τη διάρκεια της μηχανοκίνητης πορείας, όπου τα δεκάδες τρακτέρ παρελαύναν στο κέντρο της πόλης.

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους έδειξαν με τις παρεμβάσεις τους ο Βαγγέλης Ρουμπής πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Τριάδας, ο Θανάσης Σέγγος πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Διρφών-Μεσσαπίων, ο Βαγγέλης Σφυρίδης πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Νότιας Καρυστίας. «Είμαστε ενωμένοι, συντονισμένοι θα φτάσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους», «δεν θα φύγουμε από τα χωράφια και τον τόπο μας», « 1η φορά γίνεται τέτοια κινητοποίηση όλοι οι αγρότες ενωμένοι στην Εύβοια και την Ελλάδα», «δεν αντέχουμε άλλο το κόστος παραγωγής», «απαιτούμε αφορολόγητο πετρέλαιο» ήταν κάποια από τα μηνύματα που έστειλαν.

Ο Μπάμπης Τσιβίκας, πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας, μεταφέροντας το αγωνιστικό κλίμα από το μπλόκο στη Κήρινθο, από την πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, τόνισε τη σημασία ο αγώνας να συνεχιστεί, καλώντας τους αγρότες όλης της Εύβοιας να στήσουν μπλόκα σε όλο το νησί, να οργανώσουν όλοι μαζί δυναμική κάθοδο στην Αθήνα όταν αυτή αποφασιστεί

Με θερμή υποδομή περίμεναν τους αγρότες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και άλλων σωματείων.

Στον χαιρετισμό του ο Αντώνης Κούκουρας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας σημείωσε «είμαστε μαζί σας στον δίκαιο αγώνα σας, ο αγώνας επιβίωσης αγροτών και εργαζομένων είναι κοινός. Γιατί την ίδια ώρα που αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούνται να πουλήσουν τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους σε εξευτελίστηκες τιμές, μη μπορώντας να καλύψουν το κόστος παραγωγής, σε όλους εμάς οι τιμές των προϊόντων έχουν εκτοξευτεί με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα.»

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης 10 αγροτικοί, κτηνοτροφικοί, μελισσοκομικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν σύσκεψη, δημιουργώντας συντονιστική επιτροπή που θα συμβάλει στην παραπέρα οργάνωση του αγώνα.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας των συλλόγων με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Κελαϊδίτη δεν δόθηκε απάντηση στα αιτήματα των αγροτών, παρά μόνο η ενημέρωση πως θα πραγματοποιηθεί περιφερειακό συμβούλιο με το θέμα.

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Στη κινητοποίηση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, τον Κώστα Μπάτσικα μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα την Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, την Ζωή Χαχάμη Γραμματέα Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας.

Επίσης παρευρέθηκε ο Στέφανος Μουτουσίδης, περιφερειακός σύμβουλος Εύβοιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας Γεραλής Νίκος και Μπέικας Νίκος, στο δήμο Χαλκίδας η Γρανέτα Τσιβίκα, στο δήμο Καρύστου ο Δημήτρης Παρασκευάς, ο Βασίλης Παπασωτηρίου στο δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις