Απόψεις

Θριαμβολογούν για το …Βατερλώ τους!

«Μας γεμίζουν αισιοδοξία τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν μείωση της ανεργίας»!

Δεν ξέρουμε με πόση ευφορία μπορεί να σας γεμίσουν εσάς τα λόγια αυτά που ανήκουν στον …«μαχητικό και υπερήφανο», αλλά πρόθυμο να υπογράψει τα μνημόνια – ή μήπως μνημόσυνα; – της εξαθλίωσής μας, πρωθυπουργό μας Α. Σαμαρά. Ωστόσο ακόμη και τα ίδια αυτά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εμάς μας προκαλούν «σοκ και δέος», αφού:

  • Στο 26,6% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το β΄ τρίμηνο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων που καταγράφονται από την ΕΛΣΤΑΤ (όπου δεν περιλαμβάνονται όσοι έχουν κάνει έστω και ένα μεροκάματο το μήνα), να ανέρχεται σε 1.280.101 άτομα. Δηλαδή πάνω από ένα στα τέσσερα άτομα του ενεργού πληθυσμού δεν έχει καμία δουλειά!

  • Ο περιορισμός του ποσοστού της ανεργίας (από 27,3% το β΄ τρίμηνο 2013 και 27,8% το α΄ τρίμηνο 2014), οφείλεται κυρίως, στον τουρισμό (αύξηση 1,2% των απασχολούμενων στον τριτογενή τομέα), όπου βασιλεύει η εποχική εργασία και μάλιστα το δουλεμπόριο των εργαζομένων με …ενοίκιο!

  • Οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν εργασία από 12 μήνες και άνω) αποτελούν πλέον το 74,4% του συνόλου των ανέργων και ανέρχονται σε περίπου 952.400 άτομα.

  • Οι «νέοι άνεργοι» (που δεν έχουν εργαστεί ποτέ και όπως φαίνεται δεν θα εργαστούν ποτέ, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική) φθάνουν το 22,8% του συνόλου των ανέργων.

  • Περισσότεροι από ένας στους δύο νέους έως 24 ετών είναι άνεργοι (ποσοστό 52%), παρά τα προσωρινά προγράμματα απασχόλησης με τις γελοίες αμοιβές, και παρά το γεγονός ότι πάνω από 150.000 νέοι – κυρίως επιστήμονες – έχουν πάει στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά.

  • Ειδικά στις νέες γυναίκες η ανεργία ανέρχεται στο 57,5% και σπάει όλα τα κοντέρ…

Ίσως έχει δίκιο ο πρωθυπουργός μας να θριαμβολογεί. Η πολιτική που ακολουθεί έχει πλήρως πετύχει το σκοπό της. Και ίσως πρέπει να νοιώθουμε κι ευχαριστημένοι που είμαστε και «κερατάδες και δαρμένοι»! Φανταστείτε να είμαστε μόνο κερατάδες. Δεν θα μας λυπόνταν κανείς!..

Και κυρίως δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πως αξίζουμε μια πολύ καλύτερη μοίρα από αυτήν που μας έχουν επιφυλάξει κάποιοι αδίστακτοι βουτυρομπεμπέδες και κάποιοι υπερφίαλοι μεγαλοναολέοντες που σήμερα μας κυβερνούν, επιχαίροντας, μάλιστα, για το Βατερλώ τους!

(Visited 2 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend