Πόλεμος

Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι οι ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του ISISστη Συρία και το Ιράκ γίνονται σήμερα Τετάρτη, παραμονή της 11ης Σεπτεμβρίου.  Το μήνυμα είναι σαφές: ο πόλεμος που ξεκίνησε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 με αφορμή την επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, συνεχίζεται.

Τι θα πει ακριβώς ο Αμερικανός πρόεδρος, με ποιον τρόπο θα περιγράψει τις αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του Χαλιφάτου που έχει δημιουργηθεί στα ερείπια της διάλυσης δύο κρατών (Συρίας και Ιράκ) θα το ακούσουμε το βράδυ. Ωστόσο, δε χωρά αμφιβολία πως ότι και να πει ο Ομπάμα, όπως και να το διατυπώσει μόνο μια λέξη περιγράφει αυτό που θα ακολουθήσει: Πόλεμος.

Οι Αμερικανοί, μετά το φάντασμα της Αλ Κάιντα  που ήταν παντού και πουθενά, μπορούν πια να επιδείξουν έναν απτό εχθρό. Έναν εχθρό με σάρκα και οστά, έναν εχθρό προσδιορισμένο τοπικά, σε μια περιοχή μάλιστα που εξακολουθεί να είναι η παγκόσμια ενεργειακή αποθήκη.

Πως θα αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί τον εχθρό (τους); Με το συνηθισμένο τους τρόπο. Ήδη από τις αρχές Αυγούστου έχουν συγκεντρώσει κολοσσιαίου μεγέθους δυνάμεις γύρω από την περιοχή (αεροπλανοφόρα, περισσότερα από 100 μαχητικά αεροσκάφη, αγνώστου αριθμού  μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών και ειδικές μονάδες) τις οποίες και θα χρησιμοποιήσουν.

Με πιο απλά λόγια, οι Αμερικανοί υπενθυμίζουν στον κόσμο μια μέρα πριν την Επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου ότι ο Πόλεμός τους για την παγκόσμια ηγεμονία συνεχίζεται. Και, επίσης, όποιος δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους… 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email