Βιντεοθήκη

Βραζιλία: Το φασιστοειδές που έχει την εξουσία σε ένα βίντεο

Ο ακροδεξιός, υπέρμαχος της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, λαϊκιστής, υπέρ των βασανιστηρίων νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, μέσα από έξι αποσπάσματα δημοσίων τοποθετήσεών του. Οι «υποσχέσεις» του Βραζιλιάνου που κατάφερε 55,1% των ψηφοφόρων για τη συντριβή της διαφθοράς, του εγκλήματος και της κομμουνιστικής ….απειλής.

Για τα βασανιστήρια σε κρατούμενους:

  • «Είμαι υπέρ των βασανιστηρίων, το ξέρετε αυτό» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Για τους ομοφυλόφιλους:

  • «Σε εμάς, τους Βραζιλιάνους, δεν αρέσουν οι ομοφυλόφιλοι. Η κουλτούρα τους είναι διαφορετική από τη δική τους. Στη Βραζιλία, δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα, επειδή κανένας πατέρας δεν είναι περήφανος να έχει γιο ομοφυλόφιλο. Περηφάνια; Οργανώνοντας ένα πάρτι επειδή υπάρχει ένας ομοφυλόφιλος γιος στην οικογένεια;»

  • «Όταν ο γιος σου αρχίζει να φέρεται λίγο σαν ομοφυλόφιλος, τον χαστουκίζεις και αλλάζει η συμπεριφορά του. Εντάξει;»

Για τη φυλή:

  • «Εάν ο γιος σου ερωτευθεί μία μαύρη γυναίκα, τι θα έκανες» τον ρώτησαν σε εκπομπή, για να απαντήσει: «Δεν θα συζητήσω την ασυδοσία με κανέναν. Δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει κάτι τέτοιο, διότι οι γιοι μου είναι μεγαλωμένοι σωστά»

  • «Επισκέφθηκα ένα quilombo (οικισμός που ιδρύθηκε από απογόνους δραπετών δούλων). Ο ελαφρύτερος αφρικανός απόγονος ζύγιζε περισσότερα από 100 κιλά. Δεν κάνουν τίποτα. Δεν νομίζω πως είναι καλοί ούτε για αναπαραγωγή πλέον»

Για τις γυναίκες:

  • «Δεν θα σε βίαζα ποτέ διότι δεν το αξίζεις» είπε σε γυναίκα μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, για να λάβει την απάντηση «Το ελπίζω πως δεν θα το κάνεις αλλιώς θα σε χαστουκίσω». «Κι εγώ θα σε χαστουκίσω πίσω» της απαντά ενώ τη σπρώχνει. «Με σπρώχνεις;» ρωτά η γυναίκα ενώ κανείς δεν αντιδρά, και η ίδια καλεί την ασφάλεια να παρέμβει.  «Με αποκάλεσες βιαστή. Είσαι ανήθικη, είσαι πόρνη» επανέρχεται ο Μπολσενάρου, ενώ ένας άνδρας φαίνεται να σπεύδει να τον κρατήσει. 

Πηγή: thepressproject.gr 

(Επισκέψεις: 1.958 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend