Διεθνή

Βουλγαρία: Αηδιαστική «παρέλαση» για φιλο-ναζί στρατηγό (βίντεο)

Οι φασίστες της Βουλγαρικής Εθνικής Ένωσης έκαναν «παρέλαση» για έναν φιλοναζί στρατηγό, τον Hristo Lukov, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Πολέμου της Βουλγαρίας από το 1935 ως το 1938 και ηγήθηκε της φιλοναζιστικής Ένωσης Βουλγαρικών Λεγεώνων από το 1932 ως το 1943. Ο Lukov σκοτώθηκε από την αντιφασιστική αντίσταση στις 13 Φεβρουαρίου του 1943. 

Η «παρέλαση» των μαυροφορεμένων φασιστών έγινε το Σάββατο στη Σόφια, με δαυλούς και εθνικιστικά συνθήματα. Η συγκεκριμένη φιλοναζιστική εκδήλωση επιδιώκεται να γίνεται κάθε χρόνο, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στη χώρα. Και φέτος καταδικάστηκε από συλλογικότητες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτικά κόμματα και πρεσβείες στην Βουλγαρία. Ο δήμαρχος είχε απαγορέψει τη διαδήλωση. Οι διοργανωτές προσέφυγαν δικαστικά και έγινε άρση της απαγόρευσης. 

Πριν την πορεία το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο προειδοποίησε για την άνοδο των ακροδεξιών δραστηριοτήτων στην Ευρώπη, που διασπείρουν τον αντισημιτισμό, το μίσος, την ξενοφοβία και την λατρεία των ναζί στους νέους ανθρώπους.

Με πληροφορίες από το δημοσίευμα του alterthess.gr (με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του  Veselin Toshkon στο apnews.com – Φωτογραφίες: Vadim Ghirda/AP Photo

(Επισκέψεις: 1.140 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend