Πολιτική

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Πιο εύκολα «κουμαντάρεις» 100 παρά 300σιους!

Προάγγελος σκληρών αντιλαϊκών μέτρων η πρόωρη προσφυγή στα θερινά τμήματα. Καλύπτει όμως και άλλες σκοπιμότητες.

Η ανάγκη της κυβέρνησης να έχει για 3 μήνες στην διάθεση της ένα μικρότερο και απόλυτα ελεγχόμενο νομοθετικό σώμαπροκειμένου να «περάσει» χωρίς αναταράξεις τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που διαθέτει και συνεχίζει να απεργάζεται, ήταν ο βασικός λόγος που προχώρησε στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής. Παρόλα αυτά η κίνηση της «βολεύει» και στους σχεδιασμούς της, ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής καθώς και στην συγκάλυψη  υπουργών και στελεχών της.

Τα Τμήματα Διακοπών της Βουλής, ως γνωστόν αποτελούνται από 100 βουλευτές και τα κόμματα συμμετέχουν εκπροσωπούμενα αναλογικά. Παράλληλα κάθε κόμμα (άρα και τα δύο που μετέχουν στην κυβέρνηση) έχουν την ευχέρεια να καθορίζουν την σύνθεσή τους, δηλαδή να επιλέγουν ποιος βουλευτές θα συμμετάσχει σε κάθε θερινό τμήμα. Μάλιστα διαθέτουν και την επιπρόσθετη δυνατότητα να αντικαθιστούν όποτε θελήσουν έναν βουλευτή που συμμετέχει με έναν άλλο. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα έχει στην διάθεση της ένα πλήρως …προσαρμόσιμο στις εκάστοτε ανάγκες της νομοθετικό σώμα αποφεύγοντας έτσι διαφωνίες ή ενστάσεις.Ενισχύει ουσιαστικά με «σιδερένιο» τρόπο την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 βουλευτών που διαθέτει.

Όμως τα πλεονεκτήματα του αιφνιδιαστικού κλεισίματος της Βουλής δεν σταματούν εδώ. Η κυβέρνηση θα αποφύγει να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα της άρσης ασυλίας δύο υπουργών της: Του Γ.Μιχελάκη που κατηγορείται για προάσπιση μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων των συμφερόντων του εφοπλιστή Γ.Πάλλη και του Α.Γεωργιάδη που ζητείται η άρση της ασυλίας του για να εξεταστούν θέματα παρέμβασης σε δικαστικούς λειτουργούς.

Με το κλείσιμο της Βουλής «ξεχνιέται» για την ώρα το θέμα Μπαλτάκου αφού δεν μπορεί να γίνει ούτε η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν θα συζητηθεί και η άρση ασυλίας του Η.Κασιδιάρη για το θέμα της μαγνητοσκόπησης της συζήτησης με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου.

Τέλος ωφελημένος προσωρινά είναι και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νύν ανεξάρτητος Β.Καπερνάρος αφού δεν θα συζητηθεί η άρση ασυλίας του με την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Το γεγονός συνδυάζεται …αυτόματα με τις πρόσφατες δηλώσεις του όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας εφόσον επιδοκιμάζει το πρόσωπο που θα επιλεγεί.

(Επισκέψεις: 48 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Από το 1990 σε ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοσταθμούς και ιστοσελίδες και από το 1995 στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend