Κοινωνία

Βίλια: Μαίνονται πολλές μεγάλες εστίες φωτιάς

Mαίνεται η μεγάλη φωτιά στα Βίλια, ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην πυρκαγιά της Λαυρεωτικής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής. 

Οι εστίες στα Βίλια καίνε πυκνό παρθένο πευκοδάσος, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, ωστόσο σήμερα δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι καλύτερη από χτες και σήμερα το πρωί, αλλά χαρακτηρίζεται ακόμα δύσκολη και επικίνδυνη ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, δύσκολη θα είναι και αυτή η νύχτα στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί ορισμένα διάσπαρτα σπίτια και αποθήκες, ενώ το πρωί της Τρίτης εκκενώθηκαν μέσω 112 επιπλέον 5 οικισμοί κι ένα γηροκομείο. 

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Ωστόσο οι εστίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν, καθώς το δάσος είναι πυκνό και απρόσιτο, χωρίς δρόμους για να μπορέσουν να πλησιάσουν τις εστίες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε όλη την περιοχή.

Η φωτιά στη Λαυρεωτική

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Λαυρεωτική, η οποία ουσιαστικά είναι οριοθετημένη, αλλά και εκεί υπάρχουν αναζωπυρώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 
 
 
(Επισκέψεις: 296 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend