Απόψεις

Αντί Βενέζη… Σωτήριος Χατζάκης!

 

Παρουσίασε το… έργο του στο Εθνικό ο Χατζάκης!!! Πριν το παρουσιάσει, φρόντισε να φωτογραφηθεί με το Βαρουφάκη και την σύζυγό του, καθώς και με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα…

Για να φύγει έτσι ένα μήνυμα προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη, ότι «εδώ είμαστε!». Έχει καλές επιδόσεις σε τέτοιου είδους σχέσεις ο Χατζάκης. Και με το Βενιζέλο και με το Σαμαρά, κι άντε είμαστε και ολίγον Αριστεροί… Έχει ο άνθρωπος πάντα τον τρόπο του να μας στέλνει μηνύματα.

Πρόσφατα αθωώθηκε ο Θωμάς Τρικούκης, πρώην πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, για μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο Χατζάκης κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου. Τότε, ο Τρικούκης είχε ανακαλύψει και καταγγείλει σειρά παρανομιών του Χατζάκη. Ανάμεσα στα άλλα τον είχε κατηγορήσει ότι ενώ ήταν Γενικός Διευθυντής τού ΚΘΒΕ αντί να υπογράψει σύμβαση με τον πρόεδρο του ΔΣ για σκηνοθεσία που είχε αναλάβει, την υπέγραψε με το… Ακροπόλ.. Ήταν η περίοδος που όταν ανέλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ συνεταιρίστηκε με ιδιώτες κι όπως αποδείχτηκε στόχος ήταν το καλλιτεχνικό ζητούμενο να είναι εύπεπτο, αλλά και οικονομικά προσοδοφόρο.

Σε μια από τις περιοδείες μάλιστα εξαφανίστηκε ένα μεγάλο ποσόν από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μαζί με τα παραστατικά. Αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο ήταν συνεργάτης του κ, Χατζάκη, τον οποίο εις επιβράβευσιν της… υπευθυνότητας του, τον κατέβασε μαζί του στην Αθήνα ως σύμβουλο..

Ως εκλεκτός της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ΝΔ κατήλθε στην Αθήνα να αναλάβει το Εθνικό. Εκεί τα πήρε στό κρανίο ο Ξαρχάκος και τα βρόντηξε από Πρόεδρος τού ΔΣ. Όμως ο Χατζάκης εξασφάλισε μια παρουσίαση από τη φίλη του κυρία Στάη στην τότε ΝΕΤ, πού εξωράιζε την προσωπικότητα του ανδρός…

Πριν την συνέντευξη, με τις εύπεπτες ερωτήσεις, τον έδειχνε να επιθεωρεί περίφροντις τους χώρους του Εθνικού με ύφος χιλίων καρδιναλίων!

Ύστερα έκανε την περισπούδαστη δήλωση: «Είμαι παιδί του Κούρκουλου», σαν να μας έλεγε ότι είναι παιδί τού… Χουρμούζιου! Ή λες κι ο Κούρκουλος ήταν ο ηθοποιός που συνεπήρε τα πλήθη με τις ερμηνείες του στο θέατρο. Απλά πήρε τα ηνία του Εθνικού υποστηριζόμενος από μια σύζυγο που είχε πίσω της μια Γιούρομπανκ και γενναίες χορηγίες.

Προχθές λοιπόν έκανε και τον…απολογισμό του ενώπιον δημοσιογράφων, μπας και συγκινήσει τον Ξυδάκη. Σκέψου δηλαδή νάτανε και ο… Λούκος. .Αράδιασε μια σειρά αριθμών και μας κατέθεσε τα μελλοντικά του σχέδια, σα να τόχει δέσει ότι θα εξακολουθήσει να είναι σ΄ αυτή τη θέση.

Δυστυχώς όμως για τον κ, Χατζάκη, δεν είναι ούτε Τερζόπουλος, ούτε Μαρμαρινός, ούτε Χουβαρδάς, ούτε Παπαβασιλείου κι άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός. Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι να πάρουν τα ηνία τού μεγαλύτερου θεατρικού οργανισμού της χώρας. Άνθρωποι που θα τιμήσουν μια συνέχεια, ύστερα από τους Ρώτα, Πολίτη, Μπαστιά, Νιρβάνα, Ροντήρη, Χουρμούζιο, Τερζάκη, Βενέζη, Τάσσο Αθανασιάδη, Αλέξη Σολομό,Φάνη Κακριδή, Κώστα Νίτσο…

Σ΄ αυτόν τον τόπο κάποια στιγμή πρέπει κάποια κυβέρνηση να ρίξει μια ματιά στους σιωπούντες… Σ΄ όσους πνευματικούς ανθρώπους παλεύουν με την ψυχή τους καθημερινά για να καταθέσουν ένα απόσταγμα μιας αγωνίας για τον άνθρωπο. Ανθρώπους που δεν κυνηγάνε θέσεις και δεν λιβανίζουν κανένα Πρωθυπουργό (Ποιος ξεχνά τη μαντινάδα του Σμαραγδή για το Σαμαρά, που του άνοιξε το δρόμο για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης). Ανθρώπους που τρώνε τα σπλάχνα τους στο διάβασμα και στό γράψιμο. Παιδιά με διδακτορικά στις θεατρικές σπουδές που μπορούν ουσιαστικά να συμβάλλουν σ΄ έναν ισότιμο διάλογο με τους ξένους δημιουργούς. Νέους διδάκτορες, διανοούμενους που η Πολιτεία ως τα σήμερα τους έχει… χεσμένους. Και ως επίλογο παραθέτω το βιογραφικό τού καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού μας Θεάτρου, που δηλώνει «παιδί του Κούρκουλου», μπας και συγκινήσει την πάντα κραταιή Μαριάννα!

«Ο Σωτήρης Χατζάκης γεννήθηκε το 1957 και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα. Με την ιδιότητα του ηθοποιού και σκηνοθέτη έχει υπογράψει εκατό παραστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα τής Ελλάδας».

Αν ο κ. Χατζάκης έχει να συμπληρώσει κάτι άλλο ας το πράξει. Εδώ είμαστε!

(Επισκέψεις: 130 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend