Ο Βασίλης Φλωρίδης, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και αδερφός του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη θέση της Γεωργίας Αδειλίνη.
Και είναι φαβορί καθώς στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, έλαβε 17 ψήφους αν και στην ψηφοφορία που πραγματοποίησαν οι δικαστές κατετάγη τρίτος πίσω από τους Κωνσταντίνο Τζαβέλα και Αναστάσιο Σκάρα.
Με αυτό το δεδομένο είναι άκρως ενδιαφέρον να παρουσιάσουμε τις απόψεις του Βασίλη Φλωρίδη για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και αδερφός του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, είχε δώσει συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και τον Δημήτρη Δανίκα στις 10 Φεβρουαρίου 2025. Μια συνέντευξη – πορτραίτο για τη ζωή και το έργο του, τα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του, τον υπουργό αδερφό του.
Ο Βασίλης Φλωρίδης, μεταξύ άλλων, κλήθηκε να απαντήσει για το γεγονός «στις δημοσκοπήσεις ότι 8 στους 10 πολίτες δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα ούτε τη Δικαιοσύνη. Άρα ο κόσμος πιστεύει ότι οι δικαστές είτε ενεργούν υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης, είτε χρηματίζονται».
Ο τότε αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και φαβορί για διάδοχος της Γεωργίας Αδειλίνη, επέρριψε ευθύνες στα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση.
«Υπάρχει ένας μαξιμαλισμός εδώ, ο οποίος δημιουργείται κυρίως από τα ΜΜΕ. Αυτό δεν είναι καλό για το πολιτικό σύστημα – από την προσπάθεια κάθε φορά μιας πρώην κυβέρνησης που γίνεται αντιπολίτευση να δημιουργήσει κλίμα από ένα ατύχημα. Κάτι που δεν συμβαίνει στο εξωτερικό. Ήμουν στη Γερμανία και στην Αυστρία όταν έγιναν δύο μεγάλα ατυχήματα. Αν θυμάστε, το τρενάκι που έπεσε στο Σάλτσμπουργκ και σκοτώθηκαν κάποιοι άνθρωποι πριν από καμία εικοσαετία, και προ δεκαετίας περίπου όταν έπεσε το υπέργειο τραμ στο Βούπερταλ. Ξεκόλλησε και έπεσε ενώ ήταν πάνω από τον ποταμό Βούπερ. Το θέμα έπαιξε δυο-τρεις μέρες και εξαφανίστηκε. Εκεί το πολιτικό σύστημα δεν θέλει αυτά τα πράγματα να διογκώνονται για να μη δυσφημείται η χώρα και ιδίως ο τουρισμός. Είναι κρίμα -και δεν μιλάω μόνο για την υπόθεση των Τεμπών- κάθε φορά που υπάρχει ένα ατύχημα, να προσπαθεί η όποια αντιπολίτευση να το εκμεταλλευτεί. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι ένα υγιές πολιτικό φαινόμενο, πρέπει να ασκείται αντιπολίτευση επί αμιγώς πολιτικών θεμάτων».
Ο δημοσιογράφος συνέχισε ρωτώντας: «Μα δεν είναι όμως πολιτικό το θέμα των Τεμπών;» με τον Βασίλη Φλωρίδη να απαντά:
«Είναι ένα τραγικό ατύχημα, όπως έγινε και στο Μάτι, όπως έγινε και στη Μάνδρα, όπως έγινε το 2003, αν θυμάστε, πάλι στα Τέμπη με τα παιδιά που σκοτώθηκαν. Θεωρώ ότι ως κράτος βελτιωνόμαστε. Όμως είδατε ότι προσφάτως και στην Αμερική -που είναι τόσο προοδευμένη χώρα- έγινε ένα ατύχημα το οποίο είναι ασυγχώρητο, έπεσε ελικόπτερο πάνω σε αεροπλάνο και σκοτώθηκαν κάπου 70 άτομα».
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φαβορί για νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη συνέντευξή του χαρακτήρισε έξι φορές «ατύχημα» το έγκλημα στα Τέμπη. Πηγή: avgi.gr