Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Υπερασπιστής του ναζί Κασιδιάρη υποψήφιος με τον Στέφανο Βλάχο στην Πετρούπολη

«Είναι ναζισταράς ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της ΝΔ στην Πετρούπολη; Κι αν ναι, τι θα κάνετε κ. Βλάχο..

«Είναι ναζισταράς ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της ΝΔ στην Πετρούπολη; Κι αν ναι, τι θα κάνετε κ. Βλάχο και κ. Σκαλιστήρα; Θα συνεχίσετε να τον στηρίζετε και να χαριεντίζεστε μαζί του;»

Με αυτά τα ερωτήματα ολοκληρώναμε το κείμενο με τίτλο «Είναι ναζισταράς ο δημοτικός σύμβουλος της ΝΔ στην Πετρούπολη;», περιμένοντας από τον νυν δήμαρχο Πετρούπολης κ. Βλάχο και τον νυν αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Σκαλιστήρα να πάρουν θέση, προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες για να απεμπλακούν από τη συνεργασία μαζί του.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι κύριοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά συνέχισαν να τον καλύπτουν και να τον στηρίζουν, παραβλέποντας τις ακροδεξιές και φιλοβασιλικές του απόψεις. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να τον εντάξουν εκ νέου στο ψηφοδέλτιο που καταρτίζουν ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου (Παράταξη «Ενωμένη Πετρούπολη»), αποδεικνύοντας πως μπροστά στα εκλογικά οφέλη και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να συνεργαστούν με κάποιον που υπερασπίζεται τον καταδικασμένο εγκληματία ναζί Κασιδιάρη.

Ο κ. Βλάχος έχει βαρύτατες ευθύνες για αυτή την υποψηφιότητα, αφού πρόκειται για μια απόφαση πρόκληση για το λαό και την ιστορία της Πετρούπολης.

Τι ακριβώς αλήθεια νομίζατε κ. Βλάχο; Ότι δεν θα παίρναμε χαμπάρι την υποψηφιότητα του κ. Βαμβακά; Ότι θα περνούσε απαρατήρητη; Ή ότι όλοι οι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες της Πετρούπολης δεν θα αντιδράσουν και δεν θα αγανακτήσουν στο άκουσμά της;

Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίζει πλέον ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο κ. Γιώργος Βαμβακάς (ούτε εσείς κ. Βλάχο μπορείτε να κάνετε άλλο τον ανήξερο). Αρκεί να δούμε την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31.5.2023, όπου υποτίθεται ότι υπερασπιζόταν τον εαυτό του μετά τον ντόρο που είχε ξεσπάσει γύρω από το όνομά του. 

Δείτε (μετά το 1.07′.55”):

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαμβακάς ανέφερε: «Έχω γνωρίσει τον κ. Κασιδιάρη […] 10-15 φορές τουλάχιστον σε διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου […] Ξέρω έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφουν. Καμία σχέση».

Τι άλλο πρέπει κ. Βλάχο να δηλώσει ο κ. Βαμβακάς για να σας γίνει ξεκάθαρο πως είναι ένας αμετανόητος υποστηρικτής του ναζισταρά Κασιδιάρη;

Μάλιστα, στη συνέχεια, όπως θα δείτε στο βίντεο, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο σχετικά με την ιδεολογία του, προσπάθησε να αφαιρέσει από αυτή το πολιτικό της υπόβαθρο, δηλώνοντας: «Δεν έχουν πολιτική οι λακούβες, οι πλατείες, οι άσφαλτοι, η ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας».

Ωστόσο, η πολιτική που εφαρμόζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει και παραέχει πολιτική, όσο κι αν αυτό δεν θέλουν να το παραδέχονται οι κύριοι Βαμβακάς και Βλάχος, και δεν είναι άλλη από την αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική που ορίζεται κεντρικά από την κυβέρνηση.

Αν, πάλι, για ορισμένους συνεχίζει να μην είναι ξεκάθαρη η πολιτική την οποία πρεσβεύει ο κ. Βαμβακάς, δείτε παρακάτω τι είχε γράψει το 2014 στο προφίλ του στο facebook. Για την ακρίβεια, χαιρόταν (!) που μια δημοσκόπηση έβγαζε δεύτερο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, γιατί ήθελε να «ξεβρομίσει ο τόπος». Οι πρακτικές, βέβαια, που χρησιμοποιούσε η καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή για να «ξεβρωμίσει» τον τόπο είναι πλέον γνωστές σε όλους.

Ύστερα κι από το παραπάνω, έχετε καμία αμφιβολία κ. Βλάχο για το ποιος είναι ο κ. Βαμβακάς; Για το τι σόι «λεβέντης» και «πατριώτης» είναι; Θα συνεχίσετε, λοιπόν, να τον στηρίζετε και να τον κρατάτε στο ψηφοδέλτιό σας; Θέλετε να μείνετε χαραγμένος στη συνείδηση του κόσμου ως ο δήμαρχος που φλέρταρε ανοιχτά με την ακροδεξιά, που δεν δίστασε να βάλει στον συνδυασμό του κάποιον με αυτό το ιδεολογικό υπόβαθρο, μόνο και μόνο για μερικές ψήφους παραπάνω, για να μη χάσετε τη δημαρχιακή καρέκλα, για να κρατήσετε την εξουσία;

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βλάχος εξελέγη το 2002 δήμαρχος στην Πετρούπολη υποστηριζόμενος από τον Συνασπισμό και το ΠΑΣΟΚ, το 2014 παραλίγο να ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2019 εξελέγη δήμαρχος στην Πετρούπολη, δηλώνοντας… ανεξάρτητος (!), ωστόσο στις εθνικές εκλογές που ακολούθησαν ψήφισε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Δείτε:

Τώρα, λοιπόν, ο κ. Βλάχος διεκδικεί εκ νέου τη δημαρχία, δηλώνοντας ξανά ανεξάρτητος (!), με τον υπερασπιστή του ναζί Κασιδιάρη ενταγμένο στο ψηφοδέλτιό του.

Ο λαός της Πετρούπολης να γυρίσει την πλάτη στον συνδυασμό «Ενωμένη Πετρούπολη» του κ. Βλάχου, αποδεικνύοντας εμφατικά στις προσεχείς εκλογές ότι παρατάξεις που έχουν στους κόλπους τους υπερασπιστές των ναζί δεν έχουν καμία θέση στη διοίκηση του δήμου και στο δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Ενωμένη Πετρούπολη» να άρουν τη στήριξή τους στο συγκεκριμένο συνδυασμό, αρνούμενοι να πέσουν στον ακροδεξιό βούρκο που ετοιμάζει ο κ. Βλάχος για την Πετρούπολη. Της αξίζει – και μας αξίζουν – καλύτερες μέρες.

Σχετικά θέματα

Απόψεις