Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τζάνειο: Περήφανος Μητσοτάκης για την ανακαίνιση του κτιρίου μετά από 60 χρόνια λειτουργίας!

Παρουσιάζοντας το αυτονόητο ως κοσμογονία, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν σήμερα, το Τζάνειο..

Παρουσιάζοντας το αυτονόητο ως κοσμογονία, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν σήμερα, το Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου γίνεται ανακατασκευή σε τμήματα και θαλάμους μετά από …60 χρόνια.

«Και βέβαια, μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τις νέες πτέρυγες, με θαλάμους οι οποίοι πια έχουν τουαλέτες (…) Θέλω να τονίσω ότι οι πόροι οι οποίοι αξιοποιήθηκαν για την ανακατασκευή του Τζάνειου προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και θέλω να ευχαριστήσω το ΤΑΙΠΕΔ, ως φορέα υλοποίησης, για την πολύ μεγάλη ταχύτητα με την οποία δρομολογεί σημαντικά έργα, τα οποία μόνο στα νοσοκομεία μας ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ(…) Αλλά κι εσείς βλέπετε τα αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης: καλύτερες συνθήκες εργασίες για εσάς και σίγουρα καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς οι οποίοι έρχονται και νοσηλεύονται στο Τζάνειο», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Βέβαια, η αναγκαία ανακαίνιση δεν εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες εργασίας, ούτε νοσηλείας, καθώς παραμένουν τα τεράστια κενά σε όλες τις ειδικότητες και σ΄αυτό το νοσοκομείο.

Η σημερινή επίσκεψη προκάλεσε την αντίδραση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» Τζανείου, η οποία σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως «η σημερινή μέρα στο Τζάνειο, ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φανεί με σαφήνεια η πραγματικότητα». 

Σημειώνει μεταξύ άλλων, πως η τρέχουσα ανακαίνιση στο παλιό κτίριο του Τζανείου, ήταν άκρως απαραίτητη, αφού ήταν εκκρεμότητα εδώ και 60 χρόνια περίπου με τους ασθενείς στις παθολογικές Κλινικές να μοιράζονται την ίδια τουαλέτα, ανά 30 άτομα. 

 
 

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Τζανείου, αναφέρει ακόμα πως η κυβερνητική αντιπροσωπεία δεν συνομίλησε με τους εργαζόμενους, «σίγουρα όχι με τις συμβασιούχες πίσω από το πανό διαμαρτυρίας που μάταια απηύθυναν το λόγο στον Πρωθυπουργό. Γιατί αν είχαν μιλήσει θα ήξεραν ότι οι εργαζόμενοι με Σ.Ο.Χ. σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση είναι σε μήνες κινητοποιήσεων και αγωνίας για τους εργολάβους που προωθεί η κυβέρνηση, οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όρια τους με την υποστελέχωση και κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, οι γιατροί που βλέπουν ότι γίνεται αδύνατη η παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης χωρίς να παίρνει τη μορφή του εμπορεύματος, όπως για παράδειγμα γίνεται τώρα με τα απογευματινά χειρουργεία. Κρίμα τόση ανακαίνιση».

Η ΑΣΥ Τζανείου καλεί την Δευτέρα 12/02, στη 1μ.μ. στη συνέλευση των γιατρών και την Τετάρτη 14/02, στη 1μ.μ. στη συνέλευση του Συλλόγου για τους νοσηλευτές και τους συμβασιούχους, ενώ καταγγέλλει την πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων που «δεν είχαν καν το θάρρος να καλέσουν την αντιπολίτευση στο ΔΣ (…) Τη μονότονη ατμόσφαιρα έσπασε μια μερίδα εργαζομένων, εκφράζοντας τον κόσμο που είναι με την πλάτη στον τοίχο και ταυτόχρονα κρατάει το νοσοκομείο όρθιο, αυτούς που κόντρα στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, ετοιμάζονται για κλιμάκωση του αγώνα για τις διεκδικήσεις τους, με άξονα την πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη».

 

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις