Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Τρέμουν» οι πολυεθνικές: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει «έρευνα» μετά από πρόταση του Μητσοτάκη

«Έρευνα» για τις πρακτικές των πολυεθνικών θα διεξάγει η Κομισιόν, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

«Έρευνα» για τις πρακτικές των πολυεθνικών θα διεξάγει η Κομισιόν, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη, απαντώντας στον εμπαιγμό της ελληνικής κυβέρνησης με τον ίδιο τρόπο. 

Ανακαλύπτωντας την …Αμερική, στην επιστολή του ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε καταγγείλει πως ίδια προϊόντα πωλούνται σε διαφορετικές τιμές εντός των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια διαδικασία σύμφυτη με την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων και την καπιταλιστική κερδοφορία στα οποία ομνύουν η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις. 

Στην απάντηση της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει ότι αναθέτει στις υπηρεσίες της Επιτροπής να συλλέξουν στοιχεία από όλες τις χώρες προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες, καθώς τα θέματα που εγείρει η επιστολή «ενδέχεται» να βρίσκονται εκτός του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου.

Τα ευρήματα «θα μας επιτρέψουν να εξετάσουμε διαφορετικές επιλογές, σε πεδία όπως ο ανταγωνισμός ή οι κανόνες της ενιαίας αγοράς», για να «αντιμετωπίσουμε τέτοιες άδικες πρακτικές», αναφέρει. Απογειώνοντας δε τον εμπαιγμό, αλλά και επιβεβαιώνοντας τον υποκριτικό χαρακτήρα τέτοιων κινήσεων, θέτει το στόχο οι Ευρωπαίοι πολίτες «να απολαμβάνουν ισότιμα τα οφέλη της ενιαίας αγοράς, όπου κι αν κατοικούν», λες και δεν είναι αυτή η ενιαία αγορά και οι ελευθερίες κίνησης του κεφαλαίου (βλέπε Συνθήκη του Μάαστριχτ) που δίνουν το πράσινο φως στους ομίλους να καθορίζουν όπως θέλουν τις τιμές! Από 902.gr 

Post
Filter