Κοινωνία

Τους συνέλαβαν γιατί έγραφαν συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την προστασία του αγάλματος του Τρούμαν με άγρια καταστολή τώρα υπερασπίζεται και το ΝΑΤΟ… στους τοίχους, προχωρώντας σε συλλήψεις αγωνιστών που γράφουν συνθήματα ενάντια στον δολοφονικό οργανισμό. 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη με ανακοίνωσή της «καταδικάζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νέο κρούσμα καταστολής, αυτή τη φορά σε βάρος του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος με τη σύλληψη δέκα αγωνιστών της Επιτροπής Ειρήνης Σάμου που έγραφαν συνθήματα κατά μήκος του οδικού δικτύου ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή».

Οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και στελέχη του ΚΚΕ στο νησί, μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και μετά από παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ, αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Η απαράδεκτη αυτή πράξη έρχεται να πάρει θέση στο κάδρο του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης που επιχειρεί με τη βία να περάσει την αντιδραστική της πολιτική και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ισχυροποίηση της δράσης και μαζική συσπείρωση «ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, στη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ορμητήριο με βάσεις – στρατηγεία – κάθε είδους εγκαταστάσεις ενάντια στους λαούς».

«Οι πορείες ειρήνης, όλες οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο την Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης την Κυριακή 13 του Μάη, να δώσουν βροντερή απάντηση στην καταστολή, στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ.

(Επισκέψεις: 330 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend