Διεθνή

Τώρα …φταίνε οι Παλαιστίνιοι με τους 1000 νεκρούς

Η χτεσινή παύση πυρός για τους Παλαιστίνιους ήταν ώρα για να περισυλλέξουν τους νεκρούς τους…Βρέθηκαν 147 νεκροί. Ο αριθμός νεκρών Παλαιστινίων ξεπέρασε τους 1050. Από την άλλη πλευρά έχουν σκοτωθεί 42 στρατιώτες και τρεις πολίτες. Μόνο και μόνο αυτά τα τρία δεδομένα κάτι λένε, ακόμα και για τους πιο δύσπιστους. Οι άλλοι, οι σύμμαχοι του ισραηλινού κράτους, συνεχίζουν τις «ίσες αποστάσεις», όπως και να εξελιχθεί η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ.

Από σήμερα οι Παλαιστίνιοι είναι «υποχρεωμένοι» να θρηνούν νέους νεκρούς. Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως θα αρχίσει πάλι την επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας, με το επιχείρημα πως η Χαμάς αγνόησε το αίτημα του ΟΗΕ για εκεχειρία 24ωρου.  «Καμία ανθρωπιστική εκεχειρία δεν μπορεί να ισχύσει χωρίς την απομάκρυνση των ισραηλινών αρμάτων μάχης από τη Γάζα, χωρίς οι κάτοικοι να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν τις σορούς να είναι ελεύθερα να κυκλοφορούν στη Γάζα», δήλωσε ο Φάουζι Μπάρχουμ, εκπρόσωπος της Χαμάς. To ενδεχόμενο απομάκρυνσης του στρατού το αποκλείουν οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι. Δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν μέχρι να καταστρέψουν το υπόγειο δίκτυο και τις σήρραγες που η Χαμάς κρύβει το οπλοστάσιο της κι εξαπολύει ρουκέτες.

Η «ασχολίαστη» είδηση πως η Χαμάς απέρριψε την εκεχειρία και συνεχίζεται ο «πόλεμος» αναπαράγεται από τα περισσότερο δίκτυα. Οι διαπραγματεύσεις,το διπλωματικό παιχνίδι και το παρασκήνιο του είναι πολύ πιο σύνθετα ζητήματα από αυτή την είδηση. Θα επανέλθουμε, σύντομα, ενημερώνοντας για τις πλευρές αυτές.  

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, liberation.fr, bbc.com, reuters.com

(Επισκέψεις: 10 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend