Οικονομία

Τόμσεν: Αναγκαία η περικοπή των συντάξεων

Τη θέση του ΔΝΤ υπέρ της περικοπής των συντάξεων επανέλαβε ο Πολ Τόμσεν, τονίζοντας πάντως πως η όποια απόφαση αφορά την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ και όχι το Ταμείο.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη χαρακτήρισε «αναγκαίες» τις «μεταρρυθμίσεις», όπως η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Ωστόσο, πρόσθεσε, πως το Ταμείο δεν έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα και επομένως δεν μπορεί να μιλήσει γι’ αυτό το ζήτημα. «Δεν μπορώ να προσδιορίσω τον δημοσιονομικό χώρο του 2019, γιατί δεν είμαστε σε διάλογο γι’ αυτό», ανέφερε.

«Δεν έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα. Στη βάση αυτή δεν μπορώ να σας πως για το δημοσιονομικό χώρο…. Θεωρούμε πως τόσο η μεταρρύθμιση των συντάξεων όσο και η φορολογική μεταρρύθμιση είναι καλές και αναγκαίες», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος είναι καλό να χρησιμοποιείται για πολιτικές που θα στηρίζουν την οικονομία σε δύσκολες εποχές.

Παράλληλα, επέμεινε στην αντιμετώπιση «προκλήσεων», όπως τα «κόκκινα» δάνεια, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχει στρατηγική «για την εκκαθάριση των ισολογισμών».

(Επισκέψεις: 268 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend