Πολιτική

Το δημοσίευμα για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς και η διάψευση Κοτζιά

Σχέδιο της Τουρκίας για την επιστροφή των οκτώ Τούρκων που κατηγορούνται για το πραξικόπημα του 2016 και είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα ισχυρίζεται το σάιτ Nordic Monitor ότι αποκαλύπτουν έγγραφα που έφερε στην δημοσιότητα. Ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να επιστραφεί όχι μόνο το ελικόπτερο αλλά και οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί.

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016;», απαντά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε ανάρτησή του στο twitter, και κάνει λόγο για ελληνικό κέντρο συντονισμού σε βάρος του.

Σύμφωνα με κύκλους που αποδίδονται στον υπουργό Εξωτερικών «η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δεν διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται». Ο Ν. Κοτζιάς απάντησε σε αυτή τη φράση γράφοντας ότι «επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες φαντάρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρίς ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πίστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας».

(Επισκέψεις: 297 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend