Διεθνή

Της αμερικανικής «δημοκρατίας» το κάγκελο!

   Ο Ντόναλντ Τράμπ στα τέλη Μαΐου εμφανίστηκε κορδωτός κορδωτός και κατηγόρησε το Ιράν για υποστήριξη της τρομοκρατίας και για έλλειμμα  δημοκρατίας.

   Το έκανε καθήμενος δίπλα σε Σαουδάραβες αξιωματούχους στο Ριάντ. Δίπλα σε αξιωματούχους μίας χώρας που:

  • δεν έχει εκλογές
  • αποκεφαλίζει δημόσια τους παραβάτες του νόμου
  • απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν
  • και όπου συνήθως ο βιασμός μιας γυναίκας, ακόμη κι αν αποδειχθεί, επισύρει ποινή μαστιγώματος και στο ίδιο το θύμα.

   Σε μία συνέντευξη τύπου, μερικές μέρες μετά στην Ουάσιγκτον, ένας δημοσιογράφος (για την ιστορία ο Dave Clarck του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων) ρώτησε την αυτονόητη ερώτηση στον Stuart Jones,  αξιωματούχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για θέματα Μέσης Ανατολής: 

«Ο πρόεδρος Trump κατηγόρησε το Ιράν για έλλειμμα δημοκρατίας. Η κυβέρνηση  πιστεύει γενικά  ότι η δημοκρατία αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της τρομοκρατίας; Πώς θα χαρακτηρίζατε  την σχέση  της Σαουδικής Αραβίας με την δημοκρατία; »

  Η απάντηση του κ. Jones ήταν φοβερά αστεία… Αφού έμεινε σιωπηλός επί μισό λεπτό, ξεφύσησε και απάντησε με ένα… αριστούργημα κενολογίας και σαπουνόφουσκας (παρακάτω δείτε το βίντεο):

«Πιστεύω ότι αυτό που λέμε είναι… ότι σε αυτήν την συνάντηση βρεθήκαμε σε θέση να κάνουμε σημαντική πρόοδο με την Σαουδική Αραβία και το συμβούλιο των χωρών του Κόλπου… να κάνουμε και μία ισχυρή δήλωση εναντίον του εξτρεμισμού και επίσης να ορίσουμε κάποια μέτρα μέσω αυτού του μηχανισμού του συμβουλίου των χωρών του Κόλπου. Ξεκάθαρα μία πηγή της τρομοκρατικής απειλής έρχεται από το Ιράν… και από ένα τμήμα του μηχανισμού του Ιράν που δεν ανταποκρίνεται στο εκλογικό σώμα της χώρας, ευχαριστώ »(!!)  

   Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι τελικά οι άνθρωποι που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας δεν πιστεύουν τους μύθους και τα ψέματα που διασπείρουν. Οι αντιλήψεις που περνούν μέσω των κυρίαρχων ΜΜΕ είναι ιδεολογικές φούσκες και απροκάλυπτα ψέματα.

  Όπως λέει και ένα παλιό αστείο αγγλοσαξωνικής προέλευσης κάποιος πήγε στο Βατικανό και ανακάλυψε ότι ο Πάπας δεν είναι καθολικός. Δεν πίστευε δηλαδή αυτά που κήρυττε, του αρκούσε που τα πιστεύουν οι απλοί παπάδες και ο κόσμος , διότι  όλα τα ψέματα πίστης  για τους ισχυρούς είναι απλά χρήσιμα εργαλεία.

*Ο Σταμάτης Ρήγας είναι ιστορικός 

(Επισκέψεις: 20 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend