Κοινωνία

Και αυξήσεις και …καπέλα στα εισιτήρια!

 Πραγματικά ώρες-ώρες μας αφήνει άφωνους η εφευρετικότητα κάποιων – νοσηρών ασφαλώς – εγκεφάλων για να χαρατσώνουν και να καταληστεύουν το λαό, και μάλιστα το φτωχοποιημένο λαό που στενάζει από την ανεργία, την ανέχεια, την κατακρήμνιση μισθών και συντάξεων και τη διαρκή φορολεηλασία.

Τελευταίο παράδειγμα, αυτό των υπευθύνων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Οι κύριοι αυτοί τον καιρό της ανέχειας από χτες αύξησαν – με την άδεια, φυσικά, της κυβέρνησης – την τιμή των εισιτηρίων από 25% έως 33%. Οι επιβάτες πληρώνουν πλέον το απλό εισιτήριο μονής μετακίνησης με τα λεωφορεία 1 ευρώ από 0,80 λεπτά, ενώ το εισιτήριο των δύο μετακινήσεων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, διάρκειας 70 λεπτών της ώρας, θα κοστίζει 1,20 ευρώ από 0,90 λεπτά, που στοίχιζε.

Ωστόσο, δεν σταμάτησαν εδώ.  Εφαρμόζουν και την εξής, εντελώς παράλογη και εξοργιστική «πατέντα»: Όσοι μπουν στο λεωφορείο και δεν έχουν ήδη προαγοράσει εισιτήριο, θα το βγάλουν από το εκδοτικό μηχάνημα του λεωφορείου, πληρώνοντάς το, όμως, κατά 0,10 λεπτά παραπάνω, δηλαδή 1,10 ευρώ αντί 1 ευρώ. Θα πληρώσουν και …καπέλο!

Και σα να μην έφτανε αυτό, αν δεν έχουν ακριβώς την τιμή του εισιτηρίου, οι επιβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι και με μία άλλη δυσάρεστη έκπληξη: Το μηχάνημα δεν θα τους δώσει τα ρέστα, που δικαιούνται! Μιλάμε, δηλαδή, για κανονική κλοπή!

Κι όλα αυτά για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μετόχων του Οργανισμού που θα παραμείνουν σταθερά, με βάση τη νέα συμφωνία που υπογράφτηκε με τα αρμόδια υπουργεία και οι οποίοι, εν μέσω κρίσης,  θα μοιραστούν 17 εκατ. ευρώ!

Είναι απόλυτα δικαιολογημένες, επομένως οι αντιδράσεις των κατοίκων της συμπρωτεύουσας που μέσω Λαϊκών Επιτροπών, του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων και άλλων φορέων ξεκίνησαν από χτες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, λέγοντας «ΟΧΙ» σε μια ακόμη ληστεία.

(Επισκέψεις: 13 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend