Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Θεσσαλονίκη: Σχολείο-«φυλακή» για 29 προνήπια

«Ανώμαλη προσγείωση» επιφύλασσε ο αγιασμός για 29 μικρούς μαθητές στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το 69ο Νηπιαγωγείο «εξορίστηκαν» τελικά στα… Kibo..

«Ανώμαλη προσγείωση» επιφύλασσε ο αγιασμός για 29 μικρούς μαθητές στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το 69ο Νηπιαγωγείο «εξορίστηκαν» τελικά στα… Kibo του 90ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία μάλιστα εδώ και μερικά 24ωρα θυμίζουν προαύλιο χώρο σωφρονιστικού καταστήματος.

Απρόβλεπτο ήταν το πρώτο κουδούνι για 29 μαθητές του 69ου Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται στην οδό Κοσμά Αιτωλού, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για προνήπια ηλικίας 4 ετών, των οποίων οι γονείς μετά τον αγιασμό της Δευτέρας ενημερώθηκαν ότι θα μετακομίσουν σε παράρτημα του Νηπιαγωγείου και συγκεκριμένα στα Kibo του 90ου Δημοτικού Σχολείου.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση Kibo στον προαύλιο χώρο του 90ου Δημοτικού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, θέτοντας ως μέγιστο ζήτημα την υγειονομική ασφάλεια των υπολοίπων μαθητών, καθώς και των προνηπίων.

Και εκτός από την απρόσμενη μετακόμιση στα Kibo με δύο αίθουσες των 15 ατόμων η κάθε μία, η… αυλή του συγκεκριμένου χώρου δεν θυμίζει σε τίποτα προαύλιο χώρο σχολείου και δη νηπιαγωγείου, αλλά περισσότερο σε περιφραγμένο χώρο φυλακής.

Τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα «χώρισαν» στα δύο το Δημοτικό, ενώ η θέα των μικρών μαθητών στον ελεύθερο χώρο δεν είναι παρά μόνο μπαλκόνια σπιτιών και μια κεραία τηλεφωνικής εταιρείας, κάτι το οποίο φυσικά δεν συστήνεται για λόγους ασφαλείας. Ταυτόχρονα, σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, είναι δύσκολη και η πρόσβαση ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 90ου Δημοτικού Σχολείου, Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι κάλεσαν στον αγιασμό της Δευτέρας την αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, με σκοπό να ενημερώσει η ίδια γονείς και μαθητές για το πώς θα κυλήσει η φετινή χρονιά με την τοποθέτηση των Kibo. Ωστόσο, η Ιωάννα Κοσμοπούλου δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» -επικαλούμενη προσωπικούς λόγους- αναφέροντας μάλιστα πως «δεν θεωρώ δόκιμο να γίνει η ενημέρωση, την οποία επιθυμείτε, την ημέρα αυτή και μάλιστα παρουσία μαθητών».

Η επιστολή της Ιωάννης Κοσμοπούλου προκάλεσε την αντίδραση των γονέων, καθώς στην απάντηση του Συλλόγου η αντιδήμαρχος Παιδείας εισέσπραξε την απάντηση ότι «θεωρούμε ότι ποτέ δεν είναι αδόκιμο να μιλήσετε εσείς ή κάποιος άλλος εκπρόσωπος του Δήμου σε παιδιά», και επίσης ότι «ξεκάθαρα και ρητά σας αναφέραμε ότι δεν επιθυμούμε και αποδεχόμαστε οποιαδήποτε ελάττωση και καταστροφή/ κλείσιμο της αυλής μας και τοποθέτηση του ΠΡΟΚΑΤ».

«Έβαλαν κάγκελα, δεν θα μπορούν να αυλίζονται τα παιδιά γιατί χώρισαν τα ΠΡΟΚΑΤ. Εκτός από αυτό, έχει τοποθετηθεί και επιπλέον κλειδαριά, πράγμα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους μαθητές, ιδίως τα προνήπια, τα οποία θα πρέπει να περάσουν από δύο πόρτες σε ένα σχολείο», τόνισε στο ThessToday.gr ο κ. Πετρίδης, χαρακτηρίζοντας επιπλέον «ανορθόδοξο τον τρόπο που τοποθετήθηκε η εγκατάσταση των Kibo».

Με την έναρξη της νέας χρονιάς ο Σύλλογος Γονέων του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ζητά επιτακτικά συνάντηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας, ενώ μέχρι να παρθεί απόφαση δικαστηρίου τον προσεχή Δεκέμβρη για τη διακοπή ή όχι των εργασιών και της λειτουργίας των Kibo, οι νεαροί μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου καλούνται να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους εν μέσω πανδημίας και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Πηγή: thesstoday.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις