Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τεράστια νίκη όλων των εργαζομένων – Ο αγώνας, η ενότητα και η αλληλεγγύη γονάτισαν την e-food, αχρήστευσαν τον νόμο Χατζηδάκη!

Να τι μπορούμε να καταφέρουμε οι εργαζόμενοι ενωμένοι κατά της εκμετάλλευσης - Η 24ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή ΔΕΝ αναστέλλεται - Συγκέντρωση στις 11πμ στο Πεδίον του Αρεως.

Ο εκβιασμός δεν πέρασε, ο κοινός αγώνας των διανομέων με το κύμα αλληλεγγύης από χιλιάδες εργαζομένους απέδωσε. Η efood μετά..

Ο εκβιασμός δεν πέρασε, ο κοινός αγώνας των διανομέων με το κύμα αλληλεγγύης από χιλιάδες εργαζομένους απέδωσε.

Η efood μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις αναγκάστηκε να μετατρέψει τις συμβάσεις 2.016 εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Οι διαδηλώσεις, ο σάλος που προκλήθηκε από τεράστια μερίδα του κόσμου, με προεκτάσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής, έφεραν μια μεγάλη νίκη. 

Συγκεκριμένα, η efood σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Μεταφέρουμε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους».

Επίσης, μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Αναδιαμορφώνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας».

Oι διανομείς, έχοντας νικήσει έναν αγώνα σημαντικό για όλους τους εργαζομένους, μένουν σε εγρήγορση για την υλοποίηση των συμβάσεων αορίστου χρόνου και τη διεκδίκηση όλων των απαραίτητων συνθηκών δουλειάς που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματα τους.

Οι διανομείς αναμένεται να πραγματοποιήσουν κανονικά αύριο την απεργία που είχαν αναγγείλει, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη τους και την προοπτική για τη συνέχιση των διεκδικήσεων τους. 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: «Οι εργαζόμενοι διανομείς της “e-food” είμαστε νικητές»
 
 

«Οι εργαζόμενοι διανομείς της “e-food” είμαστε νικητές», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, σημειώνοντας ότι «οι μεγαλειώδεις απεργιακές μοτοπορείες που έγιναν σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη, γονάτισαν την πολυεθνική ηλεκτρονική πλατφόρμα που ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ότι όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετατρέπονται σε αορίστου και ταυτόχρονα τη λήξη της συνεργασίας με το δουλεμπορικό γραφείο της “MAN POWER GROUP”».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η κοινή δράση των Σωματείων μας, η ενότητα και η αποφασιστικότητά μας, η στήριξη του δίκαιου αγώνα μας από τους εργαζόμενους και το λαό όλης της χώρας, ήταν που οδήγησαν την εταιρεία στην απόφασή αυτή. Κάθε προσπάθεια να εμφανιστεί ως φιλεργατική και ανθρωποκεντρική πέφτει στο κενό. Άλλωστε πριν από ένα 24ωρο αυτοί ήταν που μας “υποδέχτηκαν” με αστυνομικές κλούβες στα γραφεία τους».

Και συνεχίζοντας τονίζει ότι «η μαζικότητα της αυριανής 24ωρης απεργίας που οργανώνουμε οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία μας θα διασφαλίσει ότι όσα ανακοίνωσε η εταιρεία θα γίνουν πράξη!!!

Θα στείλει μήνυμα ότι η “e-food”, συνολικά οι εργοδότες, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί τους δεν έχουν ξεμπερδέψει και δεν θα ξεμπερδέψουν με τους εργαζόμενους διανομείς και τα Σωματεία τους.

Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά. Θα συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά μας. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΤΗΣ E-FOOD ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Είναι μονόδρομος για όλη την εργατική τάξη».

«Όλοι τώρα οργανωμένοι στα Συνδικάτα και τα Σωματεία μας. Όλοι αύριο Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως!!!». 

 
 

«Η απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου 2021 δεν αναστέλλεται»

«Η απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου 2021 δεν αναστέλλεται», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

Όπως υπογραμμίζουν, «θα συγκεντρωθούμε στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Η απεργία μετά την πλήρη αναδίπλωση της εταιρείας (και την αποδοχή των αιτημάτων των Σωματείων για συμβάσεις αορίστου χρόνου και λήξη των αυθαίρετων αξιολογήσεων) σηματοδοτεί την απαρχή της επόμενης περιόδου. Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο με το περιεχόμενο του αυριανού μας απεργιακού ραντεβού. Από τον αγώνα δρόμου στο δρόμο του αγώνα. Δεν θα αλλάξουμε επάγγελμα, θα αλλάξουμε το επάγγελμα».

Σχετικά θέματα

Απόψεις