Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τέμπη: Μετά την κατακραυγή ο Φλωρίδης “προαναγγέλλει” απόφαση για την εκταφή

Μέχρι χθες ο Γ. Φλωρίδης ως ιδανική φωνή του Μητσοτάκη πηγαινοερχόταν στον ΣΚΑΙ, αραδιάζοντας αθλιότητες και ψέματα για το αίτημα..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Μέχρι χθες ο Γ. Φλωρίδης ως ιδανική φωνή του Μητσοτάκη πηγαινοερχόταν στον ΣΚΑΙ, αραδιάζοντας αθλιότητες και ψέματα για το αίτημα τόσο του απεργού πείνας Π. Ρούτσι, όσο και άλλων γονιών για εκταφές των παιδιών τους. Μάλιστα, με ύφος χιλίων τσάρων μιλούσε για την “ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας” (!), η οποία όμως προηγουμένως είχε ταχθεί με την επίσημη κυβερνητική γραμμή.  Τόσο ανεξάρτητη…. Αλλά, φυσικά, η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποδείξει στη δικαστική εξουσία τί να κάνει (εξαιρούνται απεργίες και ό,τι θορυβεί την “έννομη τάξη”).  Η κυβερνητική γραμμή, δε, ήταν να δημιουργηθεί στην κοινωνία τεχνητή σύγχυση μεταξύ αιτημάτων εκταφής για ταυτοποίηση και αιτημάτων για εξακρίβωση αιτίας θανάτου. 

Και ξαφνικά, σήμερα, η ίδια “φωνή”, δηλαδή ο Γ.  Φλωρίδης  τί  λέει, με όλη την επισημότητα, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ; Λέει ότι: «η εκτίμηση που έχω εγώ με βάση και αυτά που διαβάζω σήμερα είναι ότι όντως οι εισαγγελικές αρχές θα προχωρήσουν γρήγορα σε αυτό».

Ξαφνικά δηλαδή αντιλήφθηκε ότι η προχθεσινή  ανακοίνωση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Τζαβέλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, το εξώδικο να εμπεριέχει το αίτημα της εκταφής, ενώ ο ίδιος δύο μέρες τώρα ισχυριζόταν οργισμένος  ότι τέτοιο αίτημα δεν έχει υποβληθεί!

Αυτή η κυβερνητική κυβίστηση από το αρχικό αφήγημα, κυβίστηση την οποία κλήθηκε να εκτελέσει ο Γιώργος Φλωρίδης,  καταδεικνύει την τεράστια πίεση που δέχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο από τους γονείς των θυμάτων, η οποία εκφράζεται μέσω της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, όσο και από την κοινωνία, το λαϊκό αίσθημα απόδοσης δικαιοσύνης και το λαϊκό κίνημα.

Τόσο, ώστε ο  “Μεσσίας” άλλαξε τις εντολές…

Η δήλωση που έκανε ο Γ. Φλωρίδης είναι η εξής: «Νομίζω, με καθαρό τρόπο η ανακοίνωση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία έγινε προχθές και ο Εισαγγελέας λέει ότι αίτημα ευθύ για να γίνει η ταυτοποίηση της σορού, δηλαδή για να δούμε αν είναι το παιδί αυτού του ανθρώπου, δεν έχει υποβληθεί, όμως, λέει ο Εισαγγελέας ότι μπορεί ενδεχομένως η εισαγγελική αρχή να εκτιμήσει ότι στην εξώδικη δήλωση που έστειλε ο κ. Ρούτσι υπάρχει μία έστω έμμεση αναφορά σε αυτό το ζήτημα, δηλαδή της ταυτοποίησης της σορού και κατά συνέπεια η εισαγγελική αρχή θα το εξετάσει και θα απαντήσει σύντομα. Η εκτίμηση που έχω εγώ με βάση και αυτά που διαβάζω σήμερα είναι ότι όντως οι εισαγγελικές αρχές θα προχωρήσουν γρήγορα σε αυτό».
 
Και συνεχίζει: «Με βάση και αυτό το νομικό περιθώριο που περιγράφει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι να γίνει η εκταφή, η ζητούμενη εκταφή έστω και με έμμεσο τρόπο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι το παιδί του ανθρώπου αυτού» προσέθεσε ο κ. Φλωρίδης.

Ερωτηθείς αν αυτή η εξέλιξη μπορεί να γίνει άμεσα, σημείωσε: «εκτιμώ ναι, γιατί ο Εισαγγελέας το λέει αυτό στην ανακοίνωσή του. Δεν είναι δικές μου εκτιμήσεις αυτές. Εγώ διαβάζω και προσπαθώ να ερμηνεύσω τη δήλωση του κυρίου Εισαγγελέα. Εκεί λοιπόν λέει, ότι οι εισαγγελικές αρχές, εφόσον εκτιμήσουν ότι υπάρχει έστω έμμεσο αίτημα για να διαπιστωθεί αν είναι το παιδί, τότε θα προχωρήσουν άμεσα. Άρα νομίζω θα φανεί πάρα πολύ γρήγορα τελικά πώς κινείται η Εισαγγελία».

Το αίτημα του Π. Ρούτσι και των άλλων γονιών είναι αυτονόητα δίκαιο, αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα. Η κυβέρνηση, οφείλει να μην το “μπαζώσει” μαζί με τα υπόλοιπα “μπάζα” της άθλιας απόκρυψης και εξαφάνισης στοιχείων.

 

 
 
 
 
 
 

 

Σχετικά θέματα

Post
Filter