Πολιτισμός

«Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» επέστρεψαν

«Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα», μια εκπομπή που φιλοξένησε δεκάδες εξαιρετικούς καλλιτέχνες του λαϊκού μας τραγουδιού, επέστρεψαν.

Η εκπομπή που παρουσίασε για πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «902» ο Πάρης Μήτσου επανέρχεται με την ίδια αγάπη για το καλό λαϊκό τραγούδι

«Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» θα είναι κοντά μας κάθε Παρασκευή στις 11 το βράδυ στο ATTICA TV και σε αρκετά περιφερειακά κανάλια (ALFA ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, TRT ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ, IRIDA ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ, PLP ΠΕΛ/ΣΟΥ, SITIA ΚΡΗΤΗΣ, DIKTYO1 ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,TVM ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ). Σημειώνεται πως η εκπομπή θα προβάλλεται Παρασκευή στις 23.00 και θα επαναλαμβάνεται την Κυριακή στις 22.15 εκτός του TRT, όπου θα προβάλλεται Σάββατο στις 22.30.

«Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» ξεκίνησαν πάλι και θα συνεχίσουν το καλοκαίρι με παλιές αγαπημένες εκπομπές και αφιερώματα. Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν οι «φρέσκες».

 Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα 

Αυτή την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, θα προβληθεί η εκπομπή αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα με τους CONTRA TEMPO.

Όπως αναφέρει ο καλός μας φίλος Πάρης Μήτσου, στο facebook του, «από το ξεκίνημα του, αρχές της δεκαετίας του ’50, και μέχρι το θάνατο του, 10 Μαρτίου 1992, ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν «contra tempo». Αντίθετος στο ρεύμα τις περισσότερες φορές, σε «κόντρα καιρών, συνθηκών και ανθρώπων» έκανε πάντα αυτό που πίστευε. Έγραψε τη δική του ιστορία, χαρακτήρισε με προσωπικό τρόπο τον ήχο του μπουζουκιού, συνέθεσε μοναδικά τραγούδια, έκανε δική του «σχολή» με τις εμφανίσεις του και άλωσε τα «σαλόνια» στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κι όμως, έφυγε πικραμένος. «Με ξέχασαν όλοι ρε!», ακούστηκε να λέει στην τελευταία του συναυλία, με τα σωληνάκια στη μύτη…

Ο Γιώργος Ζαμπέτας έφυγε νωρίς, όχι μόνο στην ηλικία (67 ετών), αλλά και υπό την έννοια πως, μετά το θάνατο του έγιναν ελάχιστες σοβαρές προσπάθειες προσέγγισης του έργου του.

Οι Κόντρα Τέμπο φιλοδοξούν να βαδίσουν σε αυτά τα ίχνη. Τον κορμό του συγκροτήματος αποτελούν «τρία παιδιά Βολιώτικα», τρεις συνομήλικοι καλλιτέχνες που μεγάλωσαν μουσικά δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, περνώντας όμως από τα ίδια «θρανία», με δάσκαλο τον Βολιώτη δεξιοτέχνη Στάθη Μιλάνο της ιστορικής οικογένειας. Ο Άρης Κούκος και ο Βαγγέλης Μαχαίρας στο μπουζούκι με τον Γεράσιμο Σιούρα στην κιθάρα συμπληρώνονται από τον Γιώργο Πολίτη στο κοντραμπάσο, την Ειρήνη Τουμπάκη και τον Κώστα Μάντζιο στο τραγούδι, που επίσης μετρούν αρκετά χρόνια στα πάλκα. Στην εκπομπή συμμετέχει και ο Γιάννης Ντουνιάς που τραγουδησε Ζαμπέτα σε πρώτη εκτέλεση».

(Επισκέψεις: 184 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend