Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συνεχίζουν ανυποχώρητοι οι αγρότες: Νέα συλλαλητήρια σήμερα σε Καρδίτσα και Λάρισα – Στην Αθήνα την επόμενη βδομάδα

Με τα σχεδόν 50 μπλόκα να παραμένουν στις θέσεις τους σε όλη τη χώρα και έχοντας εργαζόμενους και άλλα λαϊκά..

Με τα σχεδόν 50 μπλόκα να παραμένουν στις θέσεις τους σε όλη τη χώρα και έχοντας εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα στο πλευρό τους, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους, δίνοντας έτσι απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους, με τη δικαιολογία ότι έχουν «δημοσιονομικό κόστος».Καθημερινά προχωρούν σε συντονισμένες και πολύμορφες δράσεις, όπως αποκλεισμοί κεντρικών Εθνικών Οδών, μηχανοκίνητες πορείες μέσα σε πόλεις και άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα προετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει την επόμενη βδομάδα στην Αθήνα, και στο οποίο έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και με τρακτέρ.

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στην Καρδίτσα

Με στόχο η πάλη για την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών να γίνει ευρύτερα λαϊκή υπόθεση, το Μπλόκο της Καρδίτσας, στο οποίο βρίσκονται περίπου 1.000 τρακτέρ, παίρνει μέτρα για την καλύτερη οργάνωση της πάλης και προχωρά σε μια σειρά πολύμορφες δράσεις τις επόμενες μέρες.

Ετσι, σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Το δικό τους «παρών» μάλιστα στο συλλαλητήριο αναμένεται να δώσουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Καρδίτσας και των Φαρσάλων.

«Βγήκαμε με τα τρακτέρ στους δρόμους επειδή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης», σημειώνει στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου και προσθέτει: «Οι ολοκληρωτικές καταστροφές στην παραγωγή μας από τις πλημμύρες μάς έχουν αφήσει χωρίς εισόδημα, ενώ ζούμε με την αγωνία αν και πότε θα μπορέσουμε ξανά να παράγουμε. Ταυτόχρονα παραμένουν και συνεχώς μεγαλώνουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το υψηλό κόστος παραγωγής και τις περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ. Η κυβέρνηση, ενώ στα λόγια αναγνωρίζει το μέγεθος των προβλημάτων μας και το δίκαιο των αιτημάτων μας, στην πράξη δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να μας βοηθήσει. Υπόσχεται μερικά ψίχουλα για να μας κοροϊδέψει και να φύγουμε από τα μπλόκα. Ομως, όσο νηστικοί κι αν είμαστε, δεν πρόκειται να αρκεστούμε στα ψίχουλα. Δεν ζητάμε πολλά, αλλά τα άκρως αναγκαία για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε».

Συλλαλητήριο με τρακτέρ και στη Λάρισα

Συλλαλητήριο με τρακτέρ γίνεται σήμερα Παρασκευή και στη Λάρισα, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Πλατυκάμπου.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου καλεί τον λαό, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να στηρίξουν το συλλαλητήριο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «μας ενώνει η ανάγκη για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, που θα εξασφαλίζουν ταυτόχρονα ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τα κοινά βάσανα που μας φορτώνει η αντιλαϊκή πολιτική, όπως η φοροεπιδρομή, η ενεργειακή φτώχεια. Ταυτόχρονα δίνουμε συνέχεια στον συντονισμένο μας αγώνα για να μπορέσουν οι πλημμυροπαθείς του νομού να ορθοποδήσουν και να μείνουν στον τόπο τους».

Πολύμορφος αγώνας σε όλη τη χώρα

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν να ενισχύουν με τρακτέρ το μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα και προγραμματίζουν, σήμερα το μεσημέρι, να προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας – Μπίτολα από τις 12 μ. και για 4 ώρες, με αποκλεισμό μόνο των διερχόμενων φορτηγών.

Στη θέση τους στον κόμβο προς τη Λευκάδα παραμένουν οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι στη Βόνιτσα. Παράλληλα, σήμερα, Παρασκευή, στις 12 μ., καλούν σε νέα συγκέντρωση στον χώρο, για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για τις επόμενες δράσεις τους.

Στη Λακωνία, οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι μετά από μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο μπλόκο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών, προχωρούν σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου (γέφυρα Κυρομίτη), σήμερα, Παρασκευή, από τις 4 μ.μ.

Επίσης, συμφώνησαν την πραγματοποίηση σύσκεψης των αγροτικών συλλόγων με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς της Λακωνίας, μεθαύριο, Κυριακή, καθώς και συγκέντρωση στην είσοδο της Σπάρτης για συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη.

Με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Ηράκλειο Κρήτης να καλούν σήμερα σε νέα μαζική συγκέντρωση στις 11 π.μ. στον κόμβο των Πεζών και σε κλιμάκωση με δημιουργία αγωνιστικού μπλόκου, δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη.

Παράλληλα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων συνεχίζουν δυναμικά και πολύμορφα τον αγώνα στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών, κλείνοντας καθημερινά για λίγη ώρα τον δρόμο, στις 5 μ.μ.

Αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα έλαβε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου, μετά από μαζική συνέλευση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης. Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση διήμερων δράσεων την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Φλεβάρη. Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθούν μηχανοκίνητη πορεία και συλλαλητήριο, για το οποίο έχουν οριστεί δύο προσυγκεντρώσεις (3 μ.μ.) στο Σαρακινάδο και το Εθνικό Στάδιο (γήπεδο), με σκοπό τα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα να παραμείνουν στην πόλη, σε σημείο που θα καθοριστεί την ίδια μέρα. Για τη δεύτερη μέρα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς – Ιθάκης, εκφράζοντας τη συμπόρευσή του με τα αιτήματα που διαμορφώθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη στις 12 μ. στην Περιφερειακή Ενότητα στο Αργοστόλι.

Σχετικά θέματα

Απόψεις