Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νέα αναβολή από το Εφετείο ζήτησε ο Κασιδιάρης — Ο κλαρινογαμπρός του νεοναζισμού… έκοψε ρόδα μυρωδάτα

Για δεύτερη φορά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, στο οποίο έχει προσφύγει ζητώντας την αποφυλάκισή του, ο νεοναζιστής Κασιδιάρης, που φοράει κοστούμι και μοστράρει σαν κλαρινογαμπρός, κρύβοντας τη σβάστικα που έχει χτυπημένη στο μπράτσο του.

Για δεύτερη φορά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, στο οποίο έχει προσφύγει ζητώντας την αποφυλάκισή του, ο νεοναζιστής Κασιδιάρης, που φοράει κοστούμι και μοστράρει σαν κλαρινογαμπρός, κρύβοντας τη σβάστικα που έχει χτυπημένη στο μπράτσο του.

Η πρώτη φορά ήταν στις 5 Οκτώβρη του 2022, όταν ζήτησε αναβολή λόγω κωλύματος της συνηγόρου του. Η υπόθεση αναβλήθηκε για σήμερα, αλλά ούτε σήμερα εμφανίστηκε η δικηγόρος του. Εστείλε «άγγελο», που ζήτησε νέα αναβολή, επειδή έπρεπε να παραστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η υπόθεση αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, για τις 16 Γενάρη του 2023.

Πράγματι, η συνήγορος του Κασιδιάρη είχε την υπόθεση με τον αριθμό 3 στο Πινάκιο του Μεικτού Ορκωτού. Ομως, μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι η εν λόγω υπόθεση δεν είχε εκφωνηθεί. Το Πενταμελές Αναστολών άρχισε τη συνεδρίασή του στις 11 (λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων). Επομένως, η συνήγορος του Κασιδιάρη μπορούσε να παραστεί και στις δυο υποθέσεις. Αλλωστε, οι δίκες στο Πενταμελές Αναστολών κρατούν πολύ λίγο.

Είναι προφανές ότι επεδίωξε μια ακόμη αναβολή, για να συντηρεί μια υπόθεση εξ ορισμού χαμένη. Οπως γράψαμε και χθες, η αίτηση αποφυλάκισης του Κασιδιάρη στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δε θα έχει καμία τύχη. Μετά την έναρξη της κατ’ έφεση δίκης της ΧΑ και τη μεταφορά της δικογραφίας στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι νεοναζιστές που βρίσκονται στη φυλακή σταμάτησαν να υποβάλλουν αιτήσεις αποφυλάκισης στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, καθώς αρμόδιο είναι το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση. Θυμίζουμε πως όσες αιτήσεις αποφυλάκισης υποβλήθηκαν από νεοναζιστές στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απορρίφθηκαν.

Ο Κασιδιάρης, για να μην υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και να «ακούσει» την απόρριψή της, υπέβαλε αίτηση στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών και σέρνει την υπόθεση, για να μην «ακούσει» και από αυτό το δικαστήριο απόρριψη, επειδή αρμόδιο είναι πλέον το δικαστήριο της ουσίας.

Εχουμε σημειώσει και άλλες φορές ότι οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής έχουν πάντοτε κατεπείγοντα χαρακτήρα. Ο κρατούμενος «καίγεται» να βγει από τη φυλακή. Και ο δικηγόρος του, που ξέρει από καιρό πότε έχει οριστεί η εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης, δίνει απόλυτη προτεραιότητα σ’ αυτήν και αν έχει και άλλες υποθέσεις την ίδια μέρα, φροντίζει να τις βάλει σε δεύτερη μοίρα (ακόμη και αναβολή να ζητήσει), προκειμένου να δικάσει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής για να βγει ο πελάτης του από τη φυλακή. Εν προκειμένω, συμβαίνει το αντίθετο: η δικηγόρος μπορεί να δικάσει την υπόθεση του Κασιδιάρη, αλλά χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα την ενασχόλησή της με μια άλλη δίκη, που -επαναλαμβάνουμε- δεν την εμπόδιζε να δικάσει και την αίτηση αποφυλάκισης του Κασιδιάρη (ενδεχομένως να μη χρειαζόταν ούτε καν μια μικρή διευθέτηση του χρόνου παρουσίας της στα δύο δικαστήρια).

Επί μήνες οι κρατούμενοι νεοναζιστές κατέφευγαν στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών με το επιχείρημα ότι καθυστερεί η καθαρογραφή της απόφασης του πρώτου βαθμού κι αυτοί μένουν άδικα στη φυλακή, με κίνδυνο να έχουν εκτίσει την ποινή προτού γίνει η δίκη στο δεύτερο βαθμό. Τώρα, που η δίκη έχει αρχίσει και εξελίσσεται, ο Κασιδιάρης ζητάει και παίρνει απανωτές αναβολές!

Η αίτησή του στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών θα απορριπτόταν και το δικαστήριο θα του έλεγε να προσφύγει στο δικαστήριο της ουσίας, που είναι πλέον αρμόδιο και για τις αιτήσεις αποφυλάκισης. Μέχρι στιγμής, όμως, όλες οι αιτήσεις αποφυλάκισης που έχουν καταθέσει νεοναζιστές στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας έχουν απορριφθεί. Τι σημαίνει αυτό; Οτι το δικαστήριο της ουσίας τούς θεωρεί επικίνδυνους. Την ίδια τύχη θα είχε και τυχόν αίτημα αποφυλάκισης του Κασιδιάρη.

Ο σβαστικοφόρος νεοναζιστής, όμως, φοράει κοστούμι και γραβάτα και παριστάνει τον κλαρινογαμπρό της αστικής πολιτικής. Μια απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής του από το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας θα τσαλάκωνε την εικόνα του… αθώου, που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει. Γι’ αυτό σέρνει ο ίδιος την υπόθεση στο (αναρμόδιο) Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, ζητώντας αναβολή και κόντρα αναβολή. Για να μην αναγκαστεί να προσφύγει στο δικαστήριο της ουσίας και δει το κοστούμι του να ξεσκίζεται και να φαίνεται η σβάστικα στο μπράτσο, που την κρύβει με επιμέλεια.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πετύχει τίποτα. Είναι τόσο συντριπτικά τα στοιχεία και τόσο εμπεριστατωμένη η απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, που δεν επιτρέπουν παράθυρο αισιοδοξίας στον Κασιδιάρη και τους υπόλοιπους της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας.

ΥΓ. Με έκπληξή μας είδαμε στην έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών τον εφέτη Γεωργουλέα, ο οποίος ήταν αναπληρωματικός και τοποθετήθηκε σε αντικατάσταση συναδέλφου του. Ο κ. Γεωργουλέας, όμως, έχει κώλυμα για υποθέσεις χρυσαυγιτών, διότι ως πρωτοδίκης διεξήγαγε ανακριτικό έργο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στη θέση του έπρεπε να τοποθετηθεί άλλος εφέτης από τον κατάλογο των αναπληρωματικών, ώστε να μην αναγκαστεί να ζητήσει την εξαίρεσή του για την υπόθεση Κασιδιάρη. Αυτό το λες και μπάχαλο στο Εφετείο Αθηνών…

Από eksegersi.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις