Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Στροφυλιά Εύβοιας: Με μεγάλη συμμετοχή η συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους (βίντεο)

 «Εμείς θα τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε να ζούμε και να δουλεύουμε στον τόπο μας!», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε..

 «Εμείς θα τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε να ζούμε και να δουλεύουμε στον τόπο μας!», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο πυρόπληκτος λαός της βόρειας Εύβοιας, με τη συγκλονιστική παρουσία του στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης στον κόμβο της Στροφυλιάς, προαναγγέλλοντας κάθοδο στην Αθήνα στις αρχές Νοέμβρη.

Χιλιάδες κάτοικοι των χωριών της περιοχής, ρετσινάδες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, βιοπαλαιστές επαγγελματίες, μαζί με τις οικογένειές τους, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από την υπόλοιπη Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική έδειξαν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα τους να αγωνιστούν για να πάρουν πίσω όλα όσα τους στέρησε η καταστροφική πυρκαγιά. Για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, για πραγματικά μέτρα στήριξης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος, άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων, για συνολική βελτίωση των συνθηκών ζωής.

Μέσα από τη νέα μεγαλειώδη κινητοποίηση, συνέχεια της παρακαταθήκης που άφησε το συλλαλητήριο στις 21 Αυγούστου και αποτέλεσμα της πολύμορφης αγωνιστικής δράσης των Επιτροπών Αγώνα και των μαζικών φορέων, ο λαός της περιοχής έδειξε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα «μεγάλα λόγια» της κυβέρνησης. Έδειξε ότι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του είναι η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του και όχι τα σχέδια «ανασυγκρότησης» της κυβέρνησης που πετσοκόβουν τις ανάγκες του και στρώνουν το έδαφος για να μετατραπεί η καμένη γη και η συμφορά του λαού σε ευκαιρία και πεδίο κερδοφορίας για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που συνεχίζονταν αρκετή ώρα μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της συναυλίας, οδήγησε σε αλλαγή του προγράμματος.

Στην ομιλία του ο Μπάμπης Τσιβίκας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυροπλήκτων, ανέδειξε τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης και έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα, με κάθοδο στην Αθήνα στις αρχές Νοέμβρη και μεγάλο συλλαλητήριο σε συντονισμό με πυρόπληκτους, πλημμυροπαθείς και σεισμόπληκτους από άλλες περιοχές της χώρας.

Δύναμη και κουράγιο στον πυρόπληκτο λαό της βόρειας Εύβοιας έδωσαν με τα τραγούδια τους οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Σπύρος Γραμμένος, Παντελής Κυραμαργιος, Πολυξένη Καρακογλου, Βαγγέλης Κορακάκης και Νίκος Φακαρος.

Επίσης στο πλαίσιο της συναυλίας- κινητοποίησης σωματεία από την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης, δίνοντας συνέχεια στη πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη που από την πρώτη στιγμή έχει εκφραστεί στον πυρόπληκτο λαό της βόρειας Εύβοιας.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις