«Σε έναν χρόνο δεν θα υπάρχει τίποτα εκεί και θα επιστρέψουμε με ασφάλεια στα σπίτια μας. Μέσα σε έναν χρόνο θα τους εξοντώσουμε όλους και μετά θα γυρίσουμε πίσω να οργώσουμε τα χωράφια μας» τραγουδούν στο βίντεο, το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «έπαιξε» και στην ισραηλινή κρατική τηλεόραση. 

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν tanea.gr  ο «δημιουργός» του βίντεο, Ofer Rosenbaum, υπερασπίστηκε την «πρωτοβουλία» λέγοντας ότι «η λέξη ανθρωπιστικό είχε νόημα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Καθήκον μας είναι να τους πολεμήσουμε σαν να μην είναι άνθρωποι». Το βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Κυριακή και στη συνέχεια διεγράφη, μετά από κατακραυγή.

Σε «απάντηση» ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν ένα παλιότερο βίντεο, το οποίο είχε γίνει πριν τους τελευταίους δολοφονικούς βομβαρδισμούς, στους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 14.000 Παλαιστίνιοι ανάμεσα τους 5.840 παιδιά . Δείχνει παιδιά από τη Γάζα να τραγουδούν «Θεέ μου, η χώρα μου καίγεται, η ελευθερία της εκλάπη. Είναι μικρή, μικρή σαν εμένα. Δώστε μας ειρήνη, δώστε μας παιδική ηλικία». Χρήστες αναρωτιούνται πόσα απ’ αυτά τα παιδιά είναι ζωντανά μετά την ισραηλινή επιδρομή των τελευταίων εβδομάδων.