Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Στο ίδιο έργο θεατές – του Γιάννη Αγγέλου

Μόνο αυτό μπορεί να ειπωθεί ένα χρόνο μετά την εκδίκαση και απόρριψη της προηγούμενης κατάπτυστης αγωγής σε βάρος του δημοσιογράφου..

Μόνο αυτό μπορεί να ειπωθεί ένα χρόνο μετά την εκδίκαση και απόρριψη της προηγούμενης κατάπτυστης αγωγής σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, αφού η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού επανέρχεται το νέο αντικομμουνιστικό της ντελίριο στις γιορτές μίσους που διοργανώνει κάθε χρόνο, τέλος Αυγούστου, στο Βίτσι και στο Γράμμο,  για το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στον ΔΣΕ και τον Εθνικό  στρατό.

Είναι γνωστό ότι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το αιρετό ΔΣ της ΕΑΑΣ, είναι διορισμένο σύμφωνα με το Νόμο, με διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ, έχουν την υποχρέωση να τηρούν το νόμο και να σέβονται τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου. Αυτό, όμως, όπως φαίνεται, δεν τους αγγίζει.

Για μια ακόμη χρονιά, στα τέλη του Αυγούστου, διοργάνωσαν τις γνωστές γιορτές μίσους, στο Γράμμο και το Βίτσι, καταστρατηγώντας το νόμο, αφού για μια ακόμη φορά αποκάλεσαν τον ΔΣΕ ως Κομμουνιστικό Στρατό και τους μαχητές του ως Συμμοριτοκομμουνιστές. Και μάλιστα, ο κεντρικός ομιλητής, αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους απέδωσε και με μια δόση αστεϊσμού.

Για μια ακόμη χρονιά η ΕΑΑΣ έσπειρε μίσος και άκρατο αντικομμουνισμό. Όμως αυτό γίνεται όχι μόνο στις εκδηλώσεις στο Γράμμο και στο Βίτσι, αλλά και μέσα από τη μηνιαία εφημερίδα Εθνική Ηχώ, στην οποία το σύνολο των αρθρογραφούντων συστηματικά αγνοεί, παραβιάζοντας τον νόμο 1863/89 που τονίζει ότι η περίοδος από την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα το 1944 μέχρι το 1949 ορίζεται ως Εμφύλιος πόλεμος.

Στις εκδηλώσεις αυτές έχουν κληθεί και λάβει μέρος στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ συστηματικά συμμετέχουν ακροδεξιοί και φασιστοειδή.

Ένα χρόνο πριν, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είπε πως  “η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη, και η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη”.

Πρόσφατα η ΕΑΑΣ εξέδωσε Δελτίο Τύπου (https://www.eaas.gr/deltia-typoy/epanalipsi-syzitisis-agogis-enantion-toy-real-fm-kai-toy-dimosiografoy-nikoy) με το οποίο καλεί τα μέλη της με το παρακάτω κείμενο:

 «Αγαπητό Μέλος, καλημέρα

   Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ. ,  που αφορά  την επανάληψη συζήτησης αγωγής της Ενώσεως κατά των  Ρ/Σ REAL FM και του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου, με σκοπό την ενημέρωση των μελών σας  για την κατά το δυνατόν παρουσία των  στην αίθουσα του δικαστηρίου, καθόσον  κατά την προηγούμενη συζήτηση της υπόθεσης, παρευρίσκοντο τέσσερα (4) μέλη του ΔΣ/ΕΑΑΣ και εβδομήντα πέντε μέλη του ΚΚΕ, εκ των οποίων τρείς (3) εν ενεργεία Βουλευτές του κόμματος. Η υπόθεση αφορά όλους τους εν  αποστρατεία  συναδέλφους.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων»

Και φέτος, μετά από όλα αυτά, επανέρχονται στη γνωστή δίωξη, καλώντας αυτή τη φορά και τα μέλη της για συμπαράσταση.

Δεν κάλεσαν να ρωτήσουν τα μέλη τους αν ενδιαφέρονται για την κατάθεση της αγωγής κατά του δημοσιογράφου, μια κίνηση που πλήττει ευθέως την ελευθεροτυπία. Γιατί αν ρωτούσαν τα μέλη τους, είναι βέβαιο πως η συντριπτική πλειοψηφία θα τους έλεγε πως οι γιορτές μίσους δεν έχουν θέση στο χώρο των αποστράτων. Αυτό τους το δείχνει και η μη συμμετοχή των μελών της στις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ.  

Δεν έδειξαν οι κύριοι της ΕΑΑΣ την ίδια σπουδή όταν πετσοκόβονταν οι συντάξεις των αποστράτων, δεν συμμετείχαν σε εκδηλώσεις συνταξιουχικών ενώσεων διεκδικώντας την αποκατάσταση των συντάξεων. Με άρθρα δεν κερδίζονται αγώνες. Εκτός αν θέλεις μόνο να τα επιδεικνύεις, αλλά δε σε ενδιαφέρει να κερδίσεις…

Ο αρμόδιος και υπεύθυνος υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να αναλάβει άμεσα κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να τερματιστεί η διοργάνωση και η χρηματοδότηση τέτοιων εκδηλώσεων από τις Ενώσεις Αποστράτων ως ΝΠΔΔ και να ανακληθεί η απαράδεκτη αγωγή και δίωξη κατά του Νίκου Μπογιόπουλου.

Πηγη: Γιάννης Αγγέλου, Σχης (ΜΧ) εα – από Alt.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις