Πολιτική

Ο (κυβερνήτης) Σταύρος Θεοδωράκης

Από τη στιγμή που κυβερνούν  Γιακουμάτοι, και Ντινόπουλοι, από τη στιγμή που έχουν κυβερνήσει Πρωτοπαπάρες Δρούτσες και Τσοχατζόπουλοι δεν ακούγεται καθόλου περίεργη η επιθυμία του …ηγέτη του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη να κυβερνήσει κι αυτός.

Ο Σταύρος πρόβαλλε τη θεμιτή φιλοδοξία του σε συνέντευξή του

στο γερμανικό Der Spiegel.  Εκεί ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε ότι Το Ποτάμι δεν είναι όπως τα υπόλοιπα κόμματα, «τα οποία ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους(…)Δεν είμαστε κίνημα διαμαρτυρίας. Το Ποτάμι θέλει να αλλάξει κάτι, εν ολίγοις, θέλουμε να κυβερνήσουμε».

Απαντώντας σε  επισήμανση του Spiegel ότι κανένα στέλεχος του κόμματος δεν διαθέτει πολιτική εμπειρία, ο ιδρυτής του Ποταμιού είπε  ότι γνωρίζει πολιτικούς «οι οποίοι κυβερνούν χωρίς να έχουν εμπειρία ζωής και το οποίο είναι πολύ χειρότερο (…)Έχουμε μέλη με εμπειρία στο χώρο της διοίκησης, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς. Εξάλλου δεν θα κυβερνήσουμε μόνοι μας, αλλά θα σχηματίσουμε μια συμμαχία, μια συνωμοσία του καλού».

Θα συμφωνήσουμε με τον Σταύρο πως αυτοί που μας κυβερνούν, τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς, δεν έχουν εμπειρία ζωής. Κατά το κοινώς λεγόμενο την έχουν βγάλει καθαρή στη ζωή τους χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα.

Από την άλλη όμως, και οι «έμπειροι της ζωής» που πλέουν στο ποτάμι μαζί με το Σταύρο Θεοδωράκη για να μας κυβερνήσουν, θα πρέπει προηγουμένως να μας διευκρινίσουν το πώς.

Με λίγα λόγια, δεν αρκούν τα ευφυολογήματα τύπου  «συνωμοσία του καλού» που με ευκολία σερβίρει ο έμπειρος στην επικοινωνία Σταύρος. Θα πρέπει οι κύριοι του Ποταμιού να μας πουν ζητώντας την εμπιστοσύνη μας με ποιους είναι διατεθειμένοι να σχηματίσουν κυβέρνηση  και πάνω απ όλα στη βάση ποιών πολιτικών θέσεων.

Όσο οι εν λόγω κύριοι, που εμφανίζονται ως εκφραστές του νέου στην πολιτική ζωή του τόπου, δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν τέτοιες «λεπτομέρειες» μας οδηγούν σε βάσιμες επιφυλάξεις. Ρε μπας και είναι «φυτευτοί»;  Μήπως το νέο που προβάλουν είναι ένας μοχλός  πίεσης στην όποια μελλοντική κυβέρνηση προκύψει με τη συμμετοχή τους; Και ποιος άραγε κρατά στα χέρια του αυτόν το μοχλό;

 

 

 

 

(Επισκέψεις: 25 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend