Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Ευάγγελος Λιόλιος και ακόμη πέντε πρόσωπα , παράγοντες στην ελληνική καλαθοσφαίριση, έφτασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων από τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν, μετά τις χθεσινές συλλήψεις τους.
Οι κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ενταλμάτων και στη συνέχεια θα περάσουν το κατώφλι του 9ου τακτικού ανακριτή, ο οποίος έχει χρεωθεί τη δικογραφία, προκειμένου να απολογηθούν.
Kατηγορούμενοι είναι οι:
- Βαγγέλης Λιόλιος: Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).
- Βάσω Τσαρούχα: Διεθνής διαιτήτρια.
- Πέτρος Παπαπέτρου: Πρώην διαιτητή που αποσύρθηκε το καλοκαίρι.
- Τάσος Πηλοΐδης: Πρώην διαιτητής και στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ).
- Ηλίας Κορομηλάς: Πρώην διαιτητής.
- Γιώργος Μαυραγάνης: Επιχειρηματίας.
Οι παραπάνω είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που αφορούν κατά περίπτωση δωροδοκία και δωροληψία στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίας πόσο 102.000 ευρώ βρέθηκε στο σπίτι ενός από τους διαιτητές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο μπάσκετ. Η πηγή των χρημάτων αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης.