Κοινωνία

ΣΕΤΗΠ: Πάρτε πίσω την απόλυση στην ATOS – UNIFY

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΕΤΗΠ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει  άλλη μία απόλυση συναδέλφου μας αυτή τη φορά από την εταιρεία  Atos – Unify, με το πρόσχημα της απόδοσης. Την ίδια στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή διαφημίζοντας τη μάλιστα ως θετική εξέλιξη, οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένοι, η πίεση και η εντατικοποίηση χτυπάνε κόκκινο ενώ η διοίκηση προσπαθεί να εφαρμόσει το 8,5ώρο στις συμβάσεις αυξάνοντας έτσι τον χρόνο εργασίας βγάζοντας πρακτικά εκτός ωραρίου το διάλειμμα. Τώρα προχωρά σε άλλη μια απόλυση.

Το σκηνικό αυτό είναι γνώριμο στην πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου μας μιας και από κοινού οι εργοδότες χρησιμοποιούν όλα τα αντεργατικά «όπλα» που έχουν στα χέρια τους για να αυξάνουν την κερδοφορία τους και να γίνονται πιο ανταγωνιστικοί πατώντας στις δικές μας πλάτες.

Η κερδοφορία τους συνεπάγεται με απολύσεις συναδέλφων μας όπως πρόσφατα έγινε στη NOVA και στο τμήμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ της Vodafone. Σε άλλες επιχειρήσεις αυξάνουν τον εργάσιμο χρόνο με αύξηση του ωραρίου σε 8,5ωρες ή 9ωρες συμβάσεις (π.χ. Unisystems, Vodafone).

Όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε την αύξηση της εντατικοποίησης για να βγάζουμε περισσότερη δουλειά μέσα στον ίδιο χρόνο. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ομίλου ΟΤΕ όπου στην Evalue, στα τηλεφωνικά κέντρα, οι εργαζόμενοι πρόσφατα ενημερώθηκαν ότι πρέπει «όλοι να εξυπηρετούν όλα» ενώ σε άλλες θυγατρικές του Ομίλου όπως στην CTS υπογράφονται συλλογικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών και χτύπημα των κεκτημένων δικαιωμάτων των συναδέλφων της τελευταίας 50ετίας.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Όλα αυτά συνάδελφοι δεν είναι τυχαία ούτε πρέπει να μας απογοητεύουν. Όλα τα παραπάνω είναι επιλογές των εργοδοτών ώστε να διασφαλίσουν με καλύτερους όρους την κερδοφορία τους. Δεν είναι μονόδρομος, δε σημαίνει ότι αυτή είναι η μοίρα μας και πρέπει να την αποδεχτούμε.

Αντίθετα, μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση στο κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ και το επιχειρησιακό ώστε ενωμένοι οι εργαζόμενοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, να σταματήσουν οι απολύσεις, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με βάση τις ανάγκες που έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι.

Παίρνουμε δύναμη από τους εργαζόμενους στην E Food, στην Cosco που με την αταλάντευτη στάση τους και τον αγώνα τους απέσπασαν κατακτήσεις και χάραξαν πορεία για τη συνέχεια. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων αυτών απέδειξαν πως οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας όταν είμαστε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας. Όταν είμαστε αποφασισμένοι και στο επίκεντρο της πάλης μας έχουμε τις δικές μας ανάγκες για ένα καλύτερο μέλλον.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσουν οι απολύσεις. Nα γυρίσει ο συνάδελφος πίσω στη δουλειά του τώρα.
  • Να γίνουν τώρα προσλήψεις.
  • Να διασφαλιστεί το 8ωρο με το διάλειμμα εντός ωραρίου, καθώς είναι εργάσιμος χρόνος ο οποίος είναι απαραίτητος για να ξεκουραζόμαστε.
  • Να καταργηθεί η τηλεργασία. Καμία σκέψη για μονιμοποίησή της.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας ώστε με ασφάλεια να επιστρέψουμε στους χώρους δουλειάς.
  • Διεκδικήσουμε Κλαδική Συλλογική Σύμβαση εργασίας για όλους του εργαζόμενους με αυξήσεις των μισθών και υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 

(Επισκέψεις: 41 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend