Κοινωνία

Σεισμός στην Κρήτη: Με δάκρυα στα μάτια οι κάτοικοι (BINTEO)

Με δάκρυα στα μάτια μιλούν οι κάτοικοι στο χωριό Χουμέρι, αφού είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Νομό Ηρακλείου το πρωί της Δευτέρας.

Ένα χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας καταστράφηκε ολοσχερώς από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Νομό Ηρακλείου το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται για το χωριό Χουμέρι το οποίο βρίσκενται κοντά στο Αρκαλοχώρι, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο σεισμός ισοπέδωσε την πλειονότητα των κτισμάτων.

Για απόλυτη καταστροφή μιλούν οι κάτοικοι στην κάμερα του cretalive, ενώ ορισμένοι που είδαν τις περιουσίες τους από τη μία στιγμή στην άλλη να καταστρέφονται δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.
Το χωριό Χουμέρι στην Κρήτη

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, ο σεισμός ισοπέδωσε την πλειονότητα των κτισμάτων, και μόνο ελάχιστα μπορούν να θεωρηθούν κατοικήσιμα.

 

Η κ. Μορφούλα δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της καθώς είδε από την μια στιγμή στην άλλη το σπίτι της να μετατρέπεται σε μπάζα. Το σπίτι που έζησε σχεδόν μισό αιώνα, όπως λέει η ίδια.

Μία άλλη κάτοικος του χωριού, η κ. Κούλα, αναφέρει πως οι περισσότεροι κάτοικοι πέρασαν το βράδυ τους σε χώρο της εκκλησίας.

(Επισκέψεις: 237 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend