Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σαντορίνη: Ένας 42χρονος τραυματιοφορέας κατέληξε λόγω της υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο του νησιού

Ένας 42χρονος τραυματιοφορέας του Νοσοκομείο Σαντορίνης έχασε τη ζωή του, με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου να έχει καθοριστική εξέλιξη σε..

Ένας 42χρονος τραυματιοφορέας του Νοσοκομείο Σαντορίνης έχασε τη ζωή του, με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου να έχει καθοριστική εξέλιξη σε αυτή την τραγική κατάληξη, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του. 

Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο του νησιού το Σάββατο 8 Ιούνη και μετά τις εξετάσεις που του έγιναν, κρίθηκε πως δεν χρίζει νοσηλείας. Όμως την Κυριακή επέστρεψε και εισήχθη για νοσηλεία. Ο 42χρονος νοσηλεύτηκε για τρείς ημέρες στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του νοσοκομείου με πολύ υψηλό πυρετό. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι λόγω της υποστελέχωσης, το πρόβλημα του δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί στο ίδιο το νοσοκομείο που ο ίδιος καθημερινά προσέφερε τις υπηρεσίες του σε άλλους ασθενείς. 

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει παθολόγο, ακτινολόγο και μικροβιολόγο. Έχει μόνο έναν καρδιολόγο που περιέθαλψε τον  τραυματιοφορέα στο τμήμα βραχείας νοσηλείας.

Μετά από τρεις ημέρες ημέρες στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του νοσοκομείου με πολύ υψηλό πυρετό, η κατάσταση της υγείας του 42χρονου παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η αεροδιακομιδή του για το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας στην Αθήνα. Ωστόσο, ο τραυματιοφορέας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο Νοσοκομείο Νίκαιας και κατέληξε.

Την αγανάκτηση τους για τις τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, αλλά και την υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου συστήματος υγείας, εκφράζουν παλιοί και νυν συνάδελφοι του 42χρονου τραυματιοφορέα, με επιστολή τους στα ΜΜΕ.

Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

«Με αφορμή τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου τραυματιοφορέα, αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά η δραματική υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της εργασίας στο ΓΝ Θήρας. Προβλήματα που υπήρχαν από την έναρξη της λειτουργίας του νοσοκομείου και που οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όχι μόνο δεν έλυσαν, αλλά το διαφημίζουν ως πρότυπο νοσοκομείο – “διαμάντι” του ΕΣΥ.

Ο συνάδελφός μας, που τις τελευταίες μέρες ταλαιπωριόταν με την υγεία του και πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να διακομισθεί, καθώς δε μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο ίδιο το νοσοκομείο που ο ίδιος καθημερινά προσέφερε τις υπηρεσίες του σε άλλους ασθενείς. Αλλά δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.

Να αναφερθεί ότι στο νοσοκομείο δεν υπηρετεί ούτε ένας παθολόγος, υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος με σύμβαση λίγων μηνών και οι εφημερίες καλύπτονται από αγροτικούς και γιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτων και έχουν επιστρατευθεί μέχρι και οι οδοντίατροι. Υπάρχουν δύο αναισθησιολόγοι, που εφημερεύουν πρακτικά 15 μέρες το μήνα και καλύπτουν και τα τακτικά χειρουργεία. Υπάρχει μόνο ένας νοσηλευτής στη νυχτερινή βάρδια στο ΤΕΠ, μερικές φορές και στην απογευματινή, σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά και σε ένα νησί που “βουλιάζει” από τουρίστες, 8 μήνες το χρόνο! Οι τραυματιοφορείς ήταν μόνο τέσσερις και κάλυπταν μόνο δύο βάρδιες και εάν είχαν κάποιο βαρύ περιστατικό, αργούσαν να φύγουν από τη βάρδια.

Οι ελλείψεις τραγικές, οι ευθύνες πολλές και υπό αυτές τις συνθήκες, ο χαμός του συναδέλφου μας, αλλά και μία σειρά άλλων αντίστοιχων περιστατικών αποτελούν προδιαγεγραμμένα “εγκλήματα” της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις.

Ο συνάδελφος Ελπιδοφόρος ήταν ένας ήρεμος και ευγενικός άνθρωπος, παράδειγμα εργαζόμενου. Οι συνάδελφοί του, πρώην και νυν, θα τιμήσουμε τη μνήμη του συνεχίζοντας με ορμή τον αγώνα για ένα σύστημα που θα χωράει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων, σε μία κοινωνία που δε θα μετράει και δε θα θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή για το χρήμα».

Σχετικά θέματα

Απόψεις