Απόψεις

Η Αγία Βαρβάρα και τα φο μπιζού της πίστης

 

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στην Αθήνα, το “ιερό” σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας (μεγάλη η χάρη της).

Αυτήν τη φόρα είχε ιδιαίτερη σημασία μιας και ήρθε σε μια χώρα που έχει “αριστερή” κυβέρνηση και ως εκ τούτου η ανταπόκρισης θα είναι βαθιά λαϊκή.

Μάλιστα ετούτη η…αγία άφιξης είναι η συνέχεια προηγούμενης, μιας και πριν από λίγο καιρό είχε φτάσει για προσκύνημα η αριστερή παντόφλα του Αγίου γέροντα Παϊσιου (μεγάλη η χάρη του επίσης).

Βέβαια η παντόφλα μετά από σχετικό κράξιμο που έπεσε αποσύρθηκε, αλλά φαντάζομαι όλο και κάποιο θαύμα θα πρόλαβε να κάνει.

Ας επανέλθω όμως στην Αγία Βαρβάρα.

Εν έτη 2015 και το δούλεμα πάει σύννεφο για τον απλό λαό και μάλιστα παίζοντας με αίσθημα της πίστης για όσους πιστεύουν και περιμένουν την λύτρωση από τα προβλήματά τους από το Θεό και τους αγίους.

Είναι ένα παραμύθι που κρατά χρόνια και στο οποίο συμβάλει είτε το επίσημο κράτος, είτε ο κάθε επιτήδειος που μπορεί να ονομάζεται πχ. Αγία Αθανασία του Αιγάλεω.

Το εξοργιστικό όμως με την τελευταία περίπτωση της Αγίας Βαρβάρας είναι ότι με εντολή του υπουργού υγείας κου Κουρουμπλή (μεγάλη η χάρη του επίσης) το σκήνωμα θα περιοδεύσει στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Άγιος Σάββας.

Προφανέστατα για να δώσει ελπίδα σε ανθρώπους που δίνουν αγώνα ζωής με τον καρκίνο.

Επίσης να πούμε ότι στην όλη “θαυματουργική” τελετή έδωσε τη συγκατάθεσή του και ο ιατρικός σύλλογος.

Για τέτοια ξεφτίλα και αγυρτεία πρόκειται, για καθαρό εμπόριο ελπίδας σε ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπείες, που πονάνε, που βρίσκονται σε κατάσταση που εύχεσαι να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος.

Και η κυβέρνηση μέσω του υπουργού της να συμβάλει σε μια αυταπάτη σε ένα ψέμα.

Αλήθεια τι περιμένει ο υπουργός να γίνει στους διαδρόμους και τους θαλάμους του νοσοκομείου;

Θα αρχίσουν να σταματάνε οι μεταστάσεις του καρκίνου,

θα σταματούν οι βασανιστικές χημειοθεραπείες κι ο κόσμος θα γιατρεύεται ή το χειρότερο όλων θα νομίζει ότι θα γίνει καλά με την μεταφυσική δύναμη της Αγίας Βαρβάρας.

Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου είναι να αντλεί δύναμη από όπου επιθυμεί ο ίδιος.

Αν θέλει να προσευχηθεί ή να ανάψει ένα κερί θα πάει στην εκκλησία, δε θα τον εμποδίσει κανείς.

Αλλά αυτό το επίσημο υπουργικό δούλεμα δεν προσφέρεται για το ύψιστο αγαθό που λέγεται υγεία.

Έτσι δεν είναι κύριε Κουρουμπλή;

Κι ένα ερώτημα, μήπως σκέφτεται η κυβέρνηση να στείλει το “ιερό” σκήνωμα στις διαπραγματεύσεις στο Γιούρογκρουπ, μπας και κάνει κι εκεί κάνα θαύμα;

(Επισκέψεις: 70 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε διακόσμηση στα Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Με το σκίτσο ασχολείται από το 1987. Δημοσίευε στις εφημερίδες Οδηγητής, Αναγνώστης και από το 1990 μέχρικαι το 2013 καθημερινά στην εφημερίδα Ριζοσπάστης. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Νέα Οικολογία, Διαβάzω και Στίγμα καθώς και στο ηλεκτρονικό περιοδικό για το μηχανοκίνητο αθλητισμό “Go magazine”. Επίσης σκίτσα του δημοσιεύονται στο διαδυκτιακό περιοδικό "ημεροδρόμος" και στο site “Εργατικός αγώνας” Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων, καθώς και με την φιλοτέχνηση αφισών. Εχει εκδώσει το λεύκωμα ΄΄Οικολογικά΄΄ που περιλαμβάνει σκίτσα αποκλειστικά γύρω από την οικολογία και το περιβάλλον και την ανθολογία ΄΄Σκίτσα και ημέρες΄΄. Σκίτσα του έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε μόνιμη βάση στο Ισπανικό μουσείο του χιούμορ΄΄fene΄΄. Είναι τακτικό μέλος της Ενωσης Συντακτών Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) από το 1998.

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend