Βιντεοθήκη Κοινωνία Πολιτική

Σάλος με το σκοταδιστικό βίντεο συνεδρίου για τη «γονιμότητα» – Μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκαν ΠτΔ και κυβέρνηση

Το απαράδεκτο βίντεο που έφερε οργή - Η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε την ακύρωση του συνεδρίου

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το προωθητικό βίντεο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές».

Για το συνέδριο διαβάστε αναλυτικότερα εδώ.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας. Με ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος  υποστηρίζει: «Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

Οι κυβερνητικές αποχωρήσεις, όπως και αυτή της Κ. Σακελλαροπούλου, έγιναν μετά από κύμα αντιδράσεων, αφού παρουσιάστηκε και το προωθητικό βίντεο, το οποίο έχει αποσυρθεί από τα social media.

 

 

Διαβάστε σχετικά: Δεν κάναμε εμείς το βίντεο του συνεδρίου για τη γονιμότητα λέει η New Mark Media

Ακύρωση του συνεδρίου

Στην ακύρωση της διεξαγωγής του Συνεδρίου Γονιμότητας προχώρησαν οι διοργανωτές, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ξέσπασαν για τις σκοταδιστικές θέσεις που παρουσιάστηκαν σε βίντεο προώθησης του.

Με ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο Facebook, η οργανωτική επιτροπή του «1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» αποφάσισε την ακύρωση του «λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου το μήνυμα παρερμηνεύθηκε».
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
 

***

 
(Επισκέψεις: 6.310 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend