Σοκ έχει προκαλέσει η εξιχνίαση της δολοφονίας μιας 75χρονης στη Σαλαμίνα, αρχικά θεωρημένη ως ληστεία μετά φόνου. Η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας αποκάλυψε ότι δράστης είναι η ίδια η νύφη του θύματος, η οποία στο παρελθόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr, φέρεται να είχε κατέβει υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή.
Η 46χρονη, σύζυγος ενός εκ των γιων της άτυχης γυναίκας, παραδέχθηκε ότι εισέβαλε στο σπίτι της πεθεράς της, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά της, και τη σκότωσε με βαριές κακώσεις και μαχαιριές. Μετά το έγκλημα, πήρε χρήματα και κοσμήματα που γνώριζε ότι υπήρχαν στο σπίτι, προσπαθώντας να σκηνοθετήσει ληστεία, πριν διαφύγει με αυτοκίνητο.
Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για ανθρωποκτονία με δόλο, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και ενδοοικογενειακή βία, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα της εξιχνίασης.
Η υπόθεση συγκλονίζει όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και την κοινή γνώμη, καθώς η θλιβερή πράξη έγινε από άτομο που βρισκόταν μέσα στον στενό οικογενειακό κύκλο του θύματος.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το έγκλημα
«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας 75χρονης ημεδαπής που τελέστηκε πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου 2025 στη Σαλαμίνα.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονης ημεδαπής, για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.
Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της 31-10-2025 η 75χρονη βρέθηκε νεκρή από συγγενικά της πρόσωπα, εντός μονοκατοικίας όπου διέμενε μόνη της στη Σαλαμίνα.
Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι η σορός της 75χρονης έφερε βαριές κακώσεις και εκτεταμένα θλαστικά τραύματα στο τριχωτό του κεφαλιού της, στον τράχηλο και στο θώρακα.
Από τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της θανούσας διαπιστώθηκαν βαριές κακώσεις κεφαλής, τραχήλου και θώρακα από θλων και νύσσον και τέμνον όργανο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 31-10-2025 η κατηγορούμενη κατευθύνθηκε προς την οικία της 75χρονης και, αφού παραβίασε παράθυρο της οικίας της, την τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ τόσο για την προσέγγιση όσο και τη διαφυγή της από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησε αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο των ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας η κατηγορούμενη εντοπίστηκε στην οικία της και προσήχθη στην έδρα της ανωτέρω Υπηρεσίας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».