Διεθνή

Ρωσία: Ετοιμάζεται μουσείο για τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ

Το Κοινωνικό Επιμελητήριο της Ρωσίας μελετάει τη δημιουργία μουσείου επιτευγμάτων της Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Επιμελητηρίου Βαλέρι Φαντέγεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο «TASS» και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτή τη στιγμή μελετάται η δημιουργία μουσείου της ΕΣΣΔ. Η ιδέα είναι δική μου και προβλέπει, όπως την διατυπώνω, τη δημιουργία μουσείου του τεράστιου εγχειρήματος του λαού μας να οικοδομήσει ένα δίκαιο μέλλον» δήλωσε ο Φαντέγεφ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι στην πρόταση του «δεν υπάρχει ούτε θετική ούτε αρνητική αξιολόγηση», η ΕΣΣΔ ήταν ένα μεγαλειώδες έργο «παγκόσμιας κλίμακας».

Ο Βαλέρι Φαντέγεφ δήλωσε επίσης ότι η ρωσική κοινωνία σήμερα υποτιμά συχνά τα επιτεύγματα της σοβιετικής εξουσίας, ιδιαίτερα στον τομέα της ιατρικής περίθαλψής, της παιδείας και της ανάπτυξης της χώρας, προσθέτοντας ότι «αυτά τα διδάγματα, τα επιτεύγματα πρέπει να τα θυμόμαστε».

Υ.Γ:  Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα δημιουργηθεί το συγκεκριμένο μουσείο. Πολύ περισσότερο δεν γνωρίζουμε το χαρακτήρα αλλά και πιθανές σκοπιμότητες που θα εξυπηρετήσει στην καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν.  Αλλά και μόνο το γεγονός ότι γίνεται μια τέτοια συζήτηση στη Ρωσία μετά από την ανατροπή του σοσιαλισμού κάτι φανερώνει. Ειδικά όταν ανοίγει μετά από διαδοχικές έρευνες και δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλο τμήμα του ρωσικού λαού να νοσταλγούν τα επιτεύγματα και τις ημέρες του σοσιαλισμού. Ακόμα και γενιές που δεν έζησαν στη μεγάλη χώρα των Σοβιέτ…

 

(Επισκέψεις: 2.183 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend