Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ρεύμα φτηνό για τον λαό – Μαζικές οι κινητοποιήσεις σε οκτώ παρόχους Ενέργειας στην Αττική

«Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό. Δεν θα ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων» είναι το μήνυμα που στέλνουν σωματεία και φορείς της Αττικής με τις ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στα γραφεία 8 εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια.

«Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό. Δεν θα ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων» είναι το μήνυμα που στέλνουν σωματεία και φορείς της Αττικής με τις ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στα γραφεία 8 εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια.

Στις κινητοποιήσεις καλούν
το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, 
το Συνδικάτο Οικοδόμων, 
το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, 
το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, 
το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, 
το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού 
και το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στους παρόχους:

ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα), 
«Protergia» (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο), 
NRG (Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι), 
«Watt & Volt» (Κηφισίας 217Α, Μαρούσι),
«Volterra» (Αμαρουσίου – Χαλανδρίου 16, Μαρούσι),
«Elpedison» (Φραγκοκκλησιάς 6, Μαρούσι),
«Φυσικό Αέριο Αττικής» (Κηφισίας 108, Αθήνα), 
«Ηρων» (Κηφισίας 124, Αθήνα).

 

Η κινητοποίηση στη ΔΕΗ

 

«Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό. Δεν θα ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων» είναι το μήνυμα που στέλνουν σωματεία και φορείς της Αττικής με κινητοποίηση που πραγματοποιούν έξω από τη ΔΕΗ οδός Χαλκοκονδύλη, Αθήνα, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια.

Κρατούν ένα πολύ μεγάλο πανό του ΠΑΜΕ που αναγράφει: «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό».

 

Εξω και από την «Protergia»

 

Δεν θα ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων» διαμηνύουν σωματεία και φορείς με συγκέντρωση έξω από την «Protergia» (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο). Με την συγκέντρωση απαιτούν ρεύμα φθηνό για το λαό.

«Πανάκριβο το ρεύμα, πανάκριβη η ζωή, οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή», το σύνθημα που κυριαρχεί.

Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

 

Στην NRG ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια

 

Απαιτώντας μέτρα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια σωματεία και φορείς έξω από τον πάροχο ενέργειας NRG (Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι). «Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει οικογένεια που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής που θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος που θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής», είναι το μήνυμα που στέλνουν με την κινητοποίηση.

Μοιράζουν την ανακοίνωση με το πλαίσιο αιτημάτων, ενώ καλούν και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

 

Παρέμβαση έξω από την «Watt & Volt»

 

Αγωνιστική παρέμβαση έξω από την «Watt & Volt» (Κηφισίας 217Α, Μαρούσι) από σωματεία και φορείς. Με την πρωτοβουλία τους μπροστά στον χειμώνα, απαιτούν μέτρα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια.

«Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η κατοικία, η Ενέργεια, το νερό, αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα», είναι το μήνυμα που στέλνουν.

Ταυτόχρονα προπαγανδίζουν και την απεργία στις 9 Νοέμβρη απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

 

Κινητοποίηση στην «Volterra»

 

Με κινητοποίηση στην «Volterra» (Αμαρουσίου – Χαλανδρίου 16, Μαρούσι), σωματεία και φορείς της Αττικής απαιτούν ρεύμα φθηνό για το λαό, προτάσσοντας συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την ενεργειακή φτώχεια. Με πανό και συνθήματα διαμηνύουν ότι δεν θα ανεχθούν να ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων.

 

Στο «Φυσικό Αέριο Αττικής»

 

Κινητοποίηση στο «Φυσικό Αέριο Αττικής» (Κηφισίας 108, Αθήνα) πραγματοποιούν σωματεία και φορείς της Αττικής, ενώ στην κινητοποίηση  συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Με την κινητοποίηση καταγγέλλουν ότι, «οι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της Ενέργειας που μετατρέπουν το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τη βενζίνη σε πανάκριβα είδη πολυτελείας έχουν “τινάξει στον αέρα” τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό». Ταυτόχρονα τα σωματεία και οι φορείς προπαγανδίζουν την απεργία στις 9 Νοέμβρη απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

Στην κινητοποίηση στο «Φυσικό Αέριο Αττικής» μίλησε ο Αλέκος Περάκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε πως η πολιτική  που γεννά την  ενεργειακή φτώχεια για το λαό δεν ξεκίνησε τώρα αλλά προωθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ασφυκτική αφού πλέον ομολογούν  ότι ακόμη και να δουλεύουν τα μέλη μιας λαϊκής οικογένειας δεν θα μπορούν να πληρώσουν το πανάκριβο ρεύμα. Παράλληλα κάλεσε  σε ενίσχυσης της πάλης για να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης τόσο από την ενεργειακή φτώχεια όσο και από την ευρύτερη ακρίβεια. Για να υπογράφουν ΣΣΕ στους χώρους δουλειάς. Κλιμακώνουμε με την απεργία στις 9 Νοέμβρη και στην συνέχεια με τους αγώνες μας για να γίνουν τα δίκαια αιτήματα μας πράξη, κατέληξε ο Α. Περάκης.

 

Η συγκέντρωση στην «Ηρων»

 

Συγκέντρωση στην «Ηρων» (Κηφισίας 124, Αθήνα) γίνεται από σωματεία και φορείς της Αττικής απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την ενεργειακή φτώχεια. Διεκδικούν ρεύμα φθηνό για το λαό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχθούν να ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων.

Από την κινητοποίηση απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Με πληροφορίες από 902.gr

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις