Βιντεοθήκη Κοινωνία

Ρατσιστική επίθεση σε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: “Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να αποβάλλουμε τους υπανθρώπους” (video)

Λίγο μετά τη λήξη της χθεσινής (27/11) αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννενα με την ΑΕΚ, που βρήκε νικήτές τους κιτρινόμαυρους, φίλαθλοι της ομάδας των Ιωάννινων επιτέθηκαν στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Λάζαρο Ρότα, με χυδαία ρατσιστικά και υβριστικά συνθήματα που εστίαζαν στην καταγωγή του. Ο ποδοσφαιριστής αντέδρασε με ειρωνικά χαμόγελα και χειροκροτήματα.

Λίγο μετά, με δηλώσεις του τόνισε πως «δεν αξίζει καν να δίνουμε σημασία σε τέτοιους λίγους ανθρώπους και σε μεμονωμένες συμπεριφορές που δεν εκφράζουν μια ομάδα και τον κόσμο της. Πιο πολύ με ευχαρίστησαν τα μικρά παιδιά που ζητούσαν φωτογραφία και αυτόγραφα, παρά αξίζει να ασχοληθούμε με συμπεριφορές που δεν μας αγγίζουν», 

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, πως η τοπική ιστοσελίδα passports.gr, που ανέβασε σχετικό βίντεο στο youtube, εστιάζει στις χειρονομίες του Λάζαρου Ρότα και καθόλου στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε θέση μέσω ανακοίνωσης για την ρατσιστική επίθεση. Oι Ηπειρώτες αναφέρουν πως δεν θα ανεχτούν τέτοιες συμπεριφορές, χαρακτηρίζοντας “υπανθρώπους” όσους συμμετείχαν στο περιστατικό, ενώ τονίζουν πως θα κάνουν προσπάθεια να εντοπιστούν και να αποβληθούν από τον οργανισμό.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣ:

“Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 δεν ανέχτηκε ποτέ ούτε πρόκειται να ανεχτεί ρατσιστικές συμπεριφορές, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να αποβάλλουμε από τον οργανισμό μας τους όποιους υπανθρώπους συμμετείχαν στο περιστατικό απέναντι στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ..

Μας το επιβάλλει η ιστορία μας, μας το επιβάλλουν οι οπαδοί μας, μας το επιβάλλει η λογική, μας το επιβάλλει το ποδόσφαιρο που αγαπάμε”.

(Επισκέψεις: 962 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend