Ποιος τον χ…… το Ρακιντζή;

ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Απόψεις • 6 Νοεμβρίου 2014

Ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής είναι Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Πρόσωπο θεσμικό και άξιο σεβασμού. Εκφράζει και υπηρετεί ένα θεσμό που σε μια πολιτισμένη χώρα θάπρεπε νάναι ένας από τούς κορυφαίους. Γιατί προστατεύει την Πολιτεία και τον Πολίτη από κάθε εκτροπή και υπέρβαση των ορίων της νομιμότητας.

Ο κ, Ρακιντζής, αυτός ο χοντρούλης ανθρωπάκος, κάθε φορά που εμφανίζεται στην τηλεόραση για να κατακεραυνώσει τους επίορκους, έχει στο βλέμμα και στην έκφραση την αγωνία μιας μοναξιάς. Είναι σαν να ομολογεί ενδόμυχα το «εγώ τα λέω, εγώ τ΄ ακούω». Ο άνθρωπος που θάπρεπε νάναι η Κερκόπορτα για κάθε επίορκο, κάθε λαμόγιο της ελληνικής κοινωνίας είναι απελπιστικά μόνος. Και κάθε που αποκαλύπτει μια σειρά σκανδάλων και τους ήρωες αυτών των σκανδάλων, έχει απέναντι του μια Κυβέρνηση που τον αντιμετωπίζει, λες, με απόλυτη απαξία. Σαν να πρόκειται για μια γραφική φιγούρα, πού την έχουν βάλει στο φόντο μιας απόλυτης μαυρίλας και γελάνε μαζί του. Απλά τον έχουν εκεί για να τους προσφέρει το άλλοθι μιας διακόσμησης της διαφθοράς που μας περιβάλλει.

Να λοιπόν τώρα πεδίο δόξης λαμπρό, για το Σαμαρά και τον κ. Σταμάτη, τον υποτακτικό του, που ζήτησαν ονόματα για τα σκοτεινά κέντρα που υπαγορεύουν τροπολογίες. Βγήκε προχθές ο Ρακιντζής κι έδωσε στη δημοσιότητα δεκατέσσερις φωτογραφικές διατάξεις που ψηφίστηκαν κι αποκαλύπτει έτσι τη διαπλοκή. Ούτε μια ούτε δυο. Δεκατέσσερις. Μ αυτές τις διατάξεις:

Α. Απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη στελέχη τραπεζών για το ζήτημα της αγοράς ομολόγων.

Β. Παύει η αναζήτηση, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, που χορηγήθηκαν ως επιδόματα μεταπτυχιακού, σε γενικούς διευθυντές και προϊσταμένους φορέων τού υπουργείου Υγείας.

Γ. Στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, εντοπίστηκαν το 2009 σοβαρές μισθολογικές υπερβάσεις ύψους 30.000.000 ευρώ. Η Εισαγγελία ξεκίνησε δίωξη. Με τροπολογία όμως που πέρασε από τη Βουλή νομιμοποιήθηκαν αναδρομικά οι υπερβάσεις και σταμάτησε η δίωξη.

Δ. Απαλλάχτηκαν τα μέλη του ΔΣ τής ΛΑΡΚΟ σε ο,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση και πώληση περιουσιακών στοιχείων τής εταιρίας.

Ε. Έλεγχος στον ΟΚΑΝΑ απέδειξε μισθολογικές υπερβάσεις που επιβεβαιώθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κι η έκθεση διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα. Με διάταξη άρθρου που ακολούθησε «δεν αναζητούνται οι πάσης φύσεως υπερβάσεις»…

Ακολουθούν κι άλλα κι…άλλα..Έχουμε πια σχεδόν μπουχτίσει να βλέπουμε κάθε τόσο τον έρμο τον κ. Ρακιντζή να βγαίνει και να καταγγέλλει σκάνδαλα..Να φέρνει στο φως χρηματισμούς υπαλλήλων,γιατρών,αξιωματούχων του Κράτους. Χωρίς όμως ποτέ νάχουμε ακούσει ότι κάποιος απ´ αυτούς παραιτήθηκε ή καταδικάστηκε.

Κι όπως καταγγέλλει,πολλοί δημόσιοι φορείς δεν συνεργάζονται με την Αρχή,μη αποστέλλοντας στοιχεία και μη διενεργώντας ελέγχους. Και προσθέτει με νόημα ότι, ακόμα και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζήτησε από την Αρχή » να μην υποδεικνύονται εκ μέρους της, συγκεκριμένες φορολογικές δράσεις για νομικά ή φυσικά πρόσωπα εμπλεκόμενα σε υποθέσεις διαφθοράς»…

Εν ολίγοις. Τελικά, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση σαν μια γραφική μαριονέτα τού συστήματος, που ξεπλένει τις ανομίες. Από κει και πέρα, κανένας δεν του δίνει σημασία. Τον έχουν εκεί, σ ένα γραφείο, για να καταγγέλλει κι από κει και πέρα… Ποιος τον χ… το Ρακιντζή. Ντροπή.

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email