Κοινωνία Πολιτική

” Τι λέει η κυβέρνηση για όλα αυτά τα θρασύδειλα μπουμπούκια;” (από τον Ριζοσπάστη)

Για μια ακόμα χρονιά οι εμφυλιοπολεμικές "γιορτές" μίσους που διοργανώνει η ΕΑΑΣ στο Βίτσι ξεχείλισαν αντικομμουνιστικό οχετό
(το ρεπορτάζ από τον Ριζοσπάστη)
 
Καλύπτουν τον αντικομμουνιστικό οχετό
 
Απαντώντας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση σχετικά με τις γιορτές μίσους που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Βίτσι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), ο υπουργός Αμυνας αναφέρει επί λέξει ότι η κυβέρνηση «ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης και θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που γίνονται από όλες τις πλευρές, αποτελούν εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους και έχουν σκοπό την αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών καταστάσεων».

Οπως μας ενημερώνει δημοσίευμα στον ιστότοπο «armyvoice.gr», στον φετινό «γιορτασμό» στις 29/8 συμμετείχαν – ανάμεσα σε άλλους – βουλευτής και πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, οι γνωστοί αντικομμουνιστές Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης, πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, βασιλόφρονες του νομού Καστοριάς, η Βασιλική Ενωση Ελλάδος, εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη και η Χρυσή Αυγή.

Εχοντας αυτήν τη λίστα στα χέρια του, ο υπουργός Αμυνας αποφάνθηκε ότι «στις ως άνω εκδηλώσεις δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία και τηρήθηκε απολύτως η δημόσια τάξη»! Ας υποθέσουμε ότι τη λίστα με τους συμμετέχοντες δεν του την έδωσαν. Ας πούμε και ότι ο βουλευτής της ΝΔ Μπογδάνος, που συμμετείχε, δεν τον ενημέρωσε για τους παριστάμενους. Μια ματιά να έριχνε στο διαδίκτυο, θα διαπίστωνε ότι ο χυδαίος αντικομμουνισμός ξεχείλισε για μια ακόμα χρονιά στο Βίτσι, ξεθάβοντας όλο το υβρεολόγιο και το κατηγορητήριο με το οποίο το μετεμφυλιακό κράτος προσπαθούσε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Θα άκουγε για παράδειγμα κάποιον με το όνομα Ηλίας Τζωρτζόπουλος, υποστράτηγο ε.α. και πρόεδρο του παραρτήματος Καστοριάς της ΕΑΑΣ, να λέει στο άνοιγμα των εκδηλώσεων: «Προσκλητήριο πεσόντων. Πεσόντες κατά τις μάχες Βίτσι – Γράμμου αξιωματικοί και οπλίτες των εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα έτη 48-49 (…) Επεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών (…) Πεσόντες υπέρ πατρίδος καθ’ όλη τη διάρκεια του αντισυμμοριακού πολέμου. Ανδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της πρώην Βασιλικής Χωροφυλακής (…) Επεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών».

Τι έχει να πει η κυβέρνηση γι’ αυτόν τον αντικομμουνιστικό οχετό μιας εκδήλωσης που οι διοργανωτές της βρίσκονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας; Ποιος άλλος έπρεπε να προσκληθεί και να συμμετάσχει στην εκδήλωση για να χαρακτηριστεί «ακραίο στοιχείο» από τον υπουργό, όταν οι ίδιοι οι διοργανωτές κάνουν ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενο της εκδήλωσης είναι αντικομμουνιστικό, προς τιμήν του πολέμου «εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών»; Και, τέλος, τι λέει η κυβέρνηση για όλα αυτά τα θρασύδειλα μπουμπούκια που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους, και την ίδια ώρα σέρνουν στα δικαστήρια δημοσιογράφους που τους αποκαλύπτουν; – θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της αγωγής της ΕΑΑΣ σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου. Κάθε απάντηση στα (ρητορικά) ερωτήματα είναι ευπρόσδεκτη…
(Επισκέψεις: 3.126 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend