Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ψάχνουν «ζυγαριά»;

Ο χρόνος που ανοίγει (μέσω δημοσιευμάτων που έχουν στοιχεία «διαρροών») ζήτημα έρευνας του Αρείου Πάγκου, για το ενδεχόμενο παρακολούθησης του Μητσοτάκη το 2018, έχει την αξία του. Εάν προχωρήσει η διαδικασία για παρακολούθηση του Μητσοτάκη, είναι φανερό πως η μπάλα – για τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις υποκλοπές – θα πάει στην εξέδρα, διότι «εξισορροπούνται» τα πράγματα και το «επιχείρημα» είναι «απλό»: Η ΕΥΠ πάντα παρακολουθούσε και… όλα καλά. «Των πρακτόρων η σχολή», άλλωστε, είναι «άριστη» πολύ…

 
Από το facebook του Γεράσιμου Χολέβα 
 
Εκτός από την κλήση για κατάθεση (στον Άρειο Πάγο στις 16 Αυγούστου) του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη, με καθυστέρηση τριών μηνών (https://www.imerodromos.gr/me-kathusterhsh-3-mhnon-tha…/), υπάρχει και η κατάθεση Τέλλογλου σήμερα.
 
Δύο παρατηρήσεις:
 
1. Επίσημα, η έρευνα Ντογιάκου (μέχρι τώρα) δεν αφορά τις ίδιες τις παρακολουθήσεις αλλά εξετάζει πώς έγιναν οι διαρροές από την ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις (https://www.imerodromos.gr/ereunoun-th-diarroh…/).
 
2. Από χθες, υπάρχουν δημοσιεύματα με τέτοιου είδους τίτλους: «”Ανοίγει” την έρευνα ο Ντογιάκος – Εξετάζει παρακολούθηση Μητσοτάκη», «Έρευνα από τον Ντογιάκο και για παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018». Αφορμή ήταν μια πρόσφατη ανάρτηση Τέλλογλου για παρακολούθηση του Μητσοτάκη το 2018 (https://www.imerodromos.gr/katathesh-telloglou-shmera…/)
 
Συμπέρασμα: Ο χρόνος που ανοίγει (έστω μέσω δημοσιευμάτων που έχουν στοιχεία «διαρροών») το συγκεκριμένο ζήτημα έχει την αξία του. Εάν προχωρήσει η διαδικασία για παρακολούθηση του Μητσοτάκη, είναι φανερό πως η μπάλα – για τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις υποκλοπές – θα πάει στην εξέδρα, διότι «εξισορροπούνται» τα πράγματα και το «επιχείρημα» είναι «απλό»: Η ΕΥΠ πάντα παρακολουθούσε και… όλα καλά.
 
 
Ερώτημα; Τελικά, μήπως ψάχνουν «ζυγαριά»;
 
Υ. Γ: Ας συνυπολογίσουμε στην απάντηση ότι «των πρακτόρων η σχολή» είναι «άριστη» πολύ…
 
Σημειώσεις: Στην επίμαχη ανάρτηση του ο Τ.Τέλλογλου (6/8/2022) έγραφε: «Ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με τη σύζυγο ή την κόρη του, κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες» (https://twitter.com/telloglou/status/1555777747812769792).
 
Σε δηλώσεις του, σήμερα, μετά την κατάθεση του στον Άρειο Πάγο, στο ερώτημα δημοσιογράφου «εάν παρακολουθήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από αυτό το κακόβουλο λογισμικό», απάντησε: «Όχι, δεν έχω κάνει αυτή την καταγγελία. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνα του δεν ήταν ασφαλή».
 
Σε άλλο ερώτημα, για το εάν του ζητήθηκε να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, αφού στην ανάρτηση μιλούσε για κάποιον «ιδιώτη», είπε: «Μου ζητήθηκε να κατονομάσω συγκεκριμένα πρόσωπα. Είπα ότι αυτά τα πρόσωπα προκύπτουν από τις συνθέσεις των εταιρειών. Είναι γνωστό ποιοι είναι αυτοί οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα. Πότε αλλάξαν κτλ.  Και είναι γνωστό ότι μεταξύ της εταιρείας Intellexa και κάποιας εταιρείας που παίζει σημαντικό ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας  υπάρχουν σχέσεις των μετόχων μεταξύ τους».
 
Η ΝΔ σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Ο κ. Τέλλογλου σήμερα επανέλαβε τα περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Μητσοτάκη, όπως και άλλων τηλεφώνων, το 2017-2018. Ακριβώς το ίδιο ανέφερε και σε ανάρτησή του προ ημερών. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον οποίο κατέθεσε σήμερα. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού. Η κυβέρνηση όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει αποφασιστικά και θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα διασφαλίζοντας την ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια του τόπου και των πολιτών και την προστασία των θεμελιωδών αρχών που προστατεύουν την ιδιωτική σφαίρα και το απόρρητο των επικοινωνιών».
 

 
 
 
 
 

Σχετικά θέματα

Απόψεις