Διεθνή

Πρόκληση Νετανιάχου: «Θα προσαρτήσω εδάφη της Δυτικής Όχθης»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα προσαρτήσει εδάφη της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, αν επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, εμφανιζόμενος ως κύριος εκφραστής των ιμπεριαλιστικών δολοφονικών σχεδιασμών της Ισραηλινής άρχουσας τάξης, ανακοίνωσε την Τρίτη την πρόθεσή του να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη, μια στρατηγικής σημασίας περιοχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν κερδίσει τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές 

“Σήμερα, ανακοινώνω την πρόθεσή μου, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, να εφαρμόσω την ισραηλινή κυριαρχία στην Κοιλάδα του Ιορδάνη και στην βόρεια Νεκρή Θάλασσα”, δήλωσε ο Νετανιάχου σε μια συνέντευξη Τύπου στην Ραμάτ Γκαν, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Η Κοιλάδα του Ιορδάνη θεωρείται περιοχή στρατηγικής σημασίας, στη Δυτική Οχθη. Ανάλογη δήλωση είχε κάνει και τον Απρίλιο ο Νετανιάχου και την είχε επαναλάβει πριν από λίγες ημέρες. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η κίνηση μπορεί να έχει την έγκριση της Ουάσινγκτον, αφού εξυπηρετεί πλήρως τους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή. 

«Περιμένω να το κάνω αυτό με τον μέγιστο συντονισμό με τον Ντόναλντ Τραμπ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, που ανέφερε ότι η προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Οχθης θα ξεκινήσει με την Κοιλάδα του Ιορδάνη.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει κατασκευάσει οικισμούς εποίκων στην περιοχή. Τυχόν προσάρτησή τους, θα ισοδυναμεί με αφαίρεση γης που διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι ως τμήμα μελλοντικού κράτους τους. Υπενθυμίζεται πως η Δυτική Όχθη τέθηκε υπό τον έλεγχο του Τελ Αβίβ μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967, όμως αλλεπάλληλες ισραηλινές κυβερνήσεις έχουν αποφύγει να προβούν σε πλήρη προσάρτηση.

(Επισκέψεις: 122 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend