«Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη ταχύτητα και να περιορίσει τις μεγάλες πυρκαγιές» στην Αττική, την Βοιωτία και την Κορινθία, δήλωσε προκλητικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ποιος Μητσοτάκης τα είπε αυτά;

Ο ίδιος Μητσοτάκης που δέκα μέρες πριν έταζε  «κοσμογονία» στην πυροπροστασία με «κουλτούρα εκκενώσεων» και υποστελεχωμένη Πυροσβεστική!

Ο Μητσοτάκης που στις 7/7/2023, κατά την επίσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, δήλωνε: «Εχουμε προχωρήσει και έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο»!!!
 
Αυτά πριν 10 μέρες. Σήμερα ο Μητσοτάκης (που είχε μεθοδικό σχεδιασμό), από τις Βρυξέλλες, ισχυρίστηκε ότι «οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες, λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων». «Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος, γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την πολιτική προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα», είπε.