Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πούτιν: Υπέγραψε την προσάρτηση – «Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλα τα μέσα»

Τα διατάγματα προσάρτησης των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους αντίστοιχους διορισμένους επικεφαλής τους, στη διάρκεια..

Τα διατάγματα προσάρτησης των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους αντίστοιχους διορισμένους επικεφαλής τους, στη διάρκεια της τελετής που ετοίμασε για τον σκοπό αυτό το Κρεμλίνο την Παρασκευή. 

Με τις υπογραφές των σχετικών συμφωνιών ολοκληρώθηκε η τελετή για την προσάρτηση του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στη Ρωσία, βήμα που θα κλιμακώσει περαιτέρω την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει πως στο εξής θα θεωρεί τα ουκρανικά χτυπήματα με ΝΑΤΟικά όπλα σε αυτά τα εδάφη επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων. 

Οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του στο Κρεμλίνο. «Θέλω να με ακούσουν οι αρχές του Κιέβου και οι πραγματικοί αφέντες τους στη Δύση: Οι άνθρωποι στο Ντονέτσκ, στο Λουγκάνσκ, στη Χερσώνα και στη Ζαπορόζια γίνονται πολίτες μας. Για πάντα!», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσθέτοντας ότι «η Ρωσία δεν θα προδώσει ποτέ τους κατοίκους των περιοχών Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια. Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή ζωή του λαού μας. Αυτή είναι η μεγάλη απελευθερωτική αποστολή του λαού μας».

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε διαπραγματεύσεις. «Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές», είπε.

Επανέλαβε επίσης το επιχείρημα ότι τα εδάφη αυτά ήταν μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας και τώρα επιστρέφουν, επενδύοντας την επιχειρηματολογία του με αντικομμουνισμό: «Δεν υπάρχει Σοβιετική Ένωση. Το παρελθόν δεν μπορεί να επιστραφεί. Ναι, και η Ρωσία σήμερα δεν το χρειάζεται πια. Δεν προσπαθούμε γι’ αυτό. (…) Αλλά δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από την αποφασιστικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που, με τον πολιτισμό, την πίστη, τις παραδόσεις, τη γλώσσα τους, θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της Ρωσίας» είπε.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος Πρόεδρος επιτέθηκε στην Δύση. Κατηγόρησε τους «Αγγλοσάξονες» ότι σαμποτάρισαν τους αγωγούς «Nord Stream» 1 και 2, ενώ επανέλαβε ότι οι κυρώσεις δεν πρόκειται να πλήξουν τη Ρωσία, αλλά αυτούς που τις επέβαλαν. «Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι οι αξιώσεις για παγκόσμια κυριαρχία στο παρελθόν έχουν καταρριφθεί πολλές φορές από το θάρρος και την ανθεκτικότητα του λαού μας, η Ρωσία θα είναι πάντα Ρωσία και τώρα θα υπερασπιστούμε τόσο τις αξίες μας όσο και την πατρίδα μας», σημείωσε.

Και συνέχισε, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά των ΗΠΑ: «Οι υποσχέσεις τους για μη επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν ένα ψέμα. Κάνουν υβριδικό πόλεμο εναντίον μας, θέλουν να διαλύσουν τον πολιτισμό μας. Οι ΗΠΑ είναι αυτές που κυριαρχούν σε Γερμανία, Κορέα και Ιαπωνία, ωστόσο μετά μιλούν για ίσα δικαιώματα. Θέλουν να κάνουν το ίδιο με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν. Οι ΗΠΑ είναι εκείνες που καταστρέφουν τις ευρωπαϊκές υποδομές ενέργειας. Οι ΗΠΑ πίστεψαν πως με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, θα μπορέσουν να φτιάξουν τον κόσμο. Οι ΗΠΑ οδηγούν την Ευρώπη μακριά από τις ρωσικές πηγές ενέργειας και, κατά συνέπεια, στην αποβιομηχανοποίησή της. Είναι μαζοχιστές όσοι θέλουν να ζήσουν με τους κανόνες των ΗΠΑ». 

Μετά την ομιλία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε συμφωνίες με τους Denis PushilinLeonid Pasechnik, Vladimir Rogov και Vladimir Saldo για την ένταξη του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις