Διεθνή

Πολωνία: Έξι άστεγοι πέθαναν από πυρκαγιά στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν…

Έξι άνθρωποι, όλοι άστεγοι, πέθαναν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα ξύλινο παράπηγμα στη Βαρσοβία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ το Τρίτης – ανήμερα Χριστούγεννα – σε έναν εγκαταλελειμμένο ξύλινο οικίσκο στα προάστια της πόλης. Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν στις 22:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας).

«Τα θύματα δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν, τα πτώματα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πολωνικής πρωτεύουσας Μάρτσιν Σάντους, σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ.

Στο εσωτερικό του παραπήγματος βρέθηκαν φιάλες αερίου… Έξι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί… Έξι άνθρωποι χωρίς στέγη βρήκαν καταφύγιο σε μια παράγκα. Προσπάθησαν να ζεσταθούν. Δεν τα κατάφεραν… 

Στην Πολωνία δεκάδες άστεγοι πεθαίνουν κάθε χρόνο τον χειμώνα είτε από υποθερμία, είτε από πυρκαγιές που ξεσπούν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια όπου προσπαθούν να ζεσταθούν με στοιχειώδη μέσα.

Αυτή η τραγωδία δεν καταγράφεται στα …«θαύματα» του καπιταλισμού! Αυτή την …ευημερία έφερε στο λαό της Πολωνίας το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού. Σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης ζει μεγάλο τμήμα του Πολωνικού λαού. Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις οι συγκεκριμένες συνθήκες …αφαιρούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές. 

 

(Επισκέψεις: 230 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend