Το Politico παρουσιάζει την κοινή δραστηριότητα των αδελφών Καϊλή.  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή, που συνελήφθη τον Δεκέμβριο με κατηγορίες για διαφθορά, είχε τακτική παρουσία σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε η μικρότερη αδελφή της. Η ελληνική ΜΚΟ MADE Group της Μανταλένας Καϊλή είχε αναπτύξει ένα δίκτυο που ευθυγραμμίζονταν στενά με το έργο της τεχνολογικά έμπειρης Εύας Καϊλή στο Κοινοβούλιο. Η MADE Group διεκδικούσε και κέρδιζε διαγωνισμούς της ΕΕ, ενώ μια φορά έλαβε 105.172 ευρώ από ένα πιλοτικό πρόγραμμα που είχε προωθήσει η Εύα Καϊλή στο Κοινοβούλιο.

Η Μανταλένα Καϊλή ήταν γνωστή και στις Βρυξέλλες ως εκτελεστική διευθύντρια της ELONtech που αρκετές φορές έκανε εκδηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate, η ELONtech προσπάθησε να… «σβήσει» από το χάρτη τις σχέσεις της με τις αδερφές Καϊλή. Αφαίρεσε όλες τις αναφορές και για τις δύο αδερφές από τον ιστότοπό της με την δικαιολογία πως ήταν «υποχρεωμένη να περιορίσει τη λειτουργία της» λόγω «απρόβλεπτων και ταραχωδών συνθηκών», σύμφωνα με email της 14ης Δεκεμβρίου 2022, που έχει στην κατοχή του το Politico.

Ωστόσο, ιστορικό της δραστηριότητας της ELONtech στις Βρυξέλλες, υπάρχει ακόμη στο LobbyFacts.eu, έναν ιστότοπο που διατηρεί δεδομένα από το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ. Όπως φαίνεται η Μανταλένα Καϊλή ζήτησε πρόσφατα από αυτό το LobbyFacts.eu, να σβήσει ό,τι σχετίζεται με την εν λόγω εταιρεία.

Σύμφωνα με το Politico η Μανταλένα έγραψε σε ένα email στις 30 Δεκεμβρίου στο LobbyFacts.eu: «Ζητώ με το παρόν τη διαγραφή των δεδομένων που βρέθηκαν με το όνομα ELONTECH – το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Νέων Τεχνολογιών του Ευρωπαϊκού Δικαίου, του οποίου είμαι συνιδρυτής». Με πληροφορίες από real.gr