…αγγελικά πλασμένος!

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Απόψεις • 1 Ιανουαρίου 2015

Είμαστε μια χώρα με 11 εκατομμύρια περίπου κατοίκους, εκ των οποίων τα 6,5 εκατομμύρια είναι φτωχοί, έως πολύ φτωχοί. Mε αυτοκτονίες, με άστεγους, με ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, με παιδιά πεινασμένα, με οικογένειες χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό, με σπίτια σε πλειστηριασμό κ.λπ.

Έχουμε, όμως, επαγγελματικό ποδόσφαιρο, γιατί έτσι θέλουν τα αστικά κόμματα, γιατί έτσι θέλει το μεγάλο κεφάλαιο, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά του.

Καμία σημασία δεν έχει για αυτούς το κακό που δημιουργείται από την επαγγελματοποίηση του ήδη ανοργάνωτου αθλητισμού μας.

Ο Στόχος είναι ένας: Τα πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά κέρδη πού αποκομίζουν.

Επειδή όμως, η ελληνική αγορά είναι μικρή, αδύναμη και ανοργάνωτη, υπάρχουν συνεχή παρατράγουδα. Πρόσφατο το παράδειγμα της Νίκης Βόλου, η οποία με βάση το ρεπορτάζ, εγκαταλείπει τη μεγάλη κατηγορία γιατί ο ιδιοκτήτης της ομάδας, επιχειρηματίας Ανδρέας Πάτσης, κοινώς το «έσκασε», αφήνοντας πίσω του απλήρωτο το προσωπικό ( ποδοσφαιριστές ).

Συνηθισμένα πράγματα. Στην εμπορευματοποιημένη ποδοσφαιρική αγορά της χώρας μας, αυτή είναι η κατάσταση.

Σε καμιά περίπτωση, βέβαια, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός, αφού παρόμοια γεγονότα έχουν συμβεί δεκάδες από τα τέλη του 1979, από τότε που έχασε την ερασιτεχνική του ιδιότητα το λαϊκότερο και συναρπαστικότερο άθλημα. Και από τότε, μας πήρε ο «διάολος». Βία, νοθεία, εξαγορές, συμμορίες, μαφία, παράνομα συμφέροντα, δολοφονικές επιθέσεις…

Πρόσφατο το παράδειγμα, της επίθεσης τραμπούκων σε κατοίκους και δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, σχετικά με το γήπεδο στο οποίο θέλει να στεγάσει την επιχείρηση του ( ΠΑΕ ΑΕΚ ) ο Μελισσανίδης και με χρήματα μάλιστα, του Δημοσίου.

Τελικά, εμείς συντηρούμε το 95% του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ποιος έφτιαξε το γήπεδο του ΠΑΟΚ, του Άρη; Ποιος χάρισε το γήπεδο Καραϊσκάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός; Σε τι γήπεδα παίζεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Σε Δημοτικά, που εμείς τα έχουμε πληρώσει.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε. Όλη αυτή η ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού, από το Φθινόπωρο του 1979 μέχρι σήμερα, δηλαδή 35 χρόνια, εκτός από τους εργαζόμενους ( ποδοσφαιριστές προπονητές υπαλληλικό προσωπικό κλπ.), με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης, βρίσκεται στα χέρια του χειρότερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.

Τα ζήσαμε πρόσφατα, όταν ο ένας, κατηγορούσε τον άλλον δημόσια ως «λαθρέμπορο» και ο άλλος «έμπορο ναρκωτικών»…

Και ο Εισαγγελέας; Α, συγνώμη, ξέχασα και τα στημένα…

Τι όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος…

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email